Home / / Open dag project Hooi 2.0 bij melkveebedrijf Dubbink

Open dag project Hooi 2.0 bij melkveebedrijf Dubbink

LEMELE – Bij het streven naar een duurzame bedrijfsvoering ontwikkelde Lemelenaar Harold Dubbink het plan Hooi 2.0 om te stoppen met het traditionele systeem van snijmais en kuilvoer. In plaats daarvan kan op een moderne manier hooi gedroogd worden. Dit toont hij tijdens de open dag op zijn melkveebedrijf aan de Molenhoek 1 op vrijdag 29 november tussen 10.00 en 16.00 uur.

Inspiratie voor moderne hooibouw is gevonden in Oostenrijk, waar de techniek van kunstmatig gedroogd hooi ontwikkeld is en breed toegepast wordt. Door de zon voorverwarmde lucht wordt van onderaf door het hooi geblazen. Indien nodig wordt een houtkachel bijgeschakeld om de lucht verder te verwarmen. Deze innovatie draagt eraan bij om zoveel mogelijk op een natuurlijke wijze melk te produceren en zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare nutriënten voor het bedrijf.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.