Home / / Open dag Melkveebedrijf Dubbink in Lemele

Open dag Melkveebedrijf Dubbink in Lemele

LEMELE – Op vrijdag 29 november houdt Melkveebedrijf Dubbink een open dag. Het Melkveebedrijf laat zien hoe er op moderne wijze hooi gewonnen kan worden.

Bij het streven naar een duurzame bedrijfsvoering, heeft Harold Dubbink het plan ‘Hooi2.0’ ontwikkeld. Inspiratie voor deze moderne hooibouw heeft hij gevonden in Oostenrijk, waar de techniek van kunstmatig gedroogd hooi ontwikkeld is en al breed toegepast wordt. Door de zon voorverwarmde lucht wordt van onderaf door het hooi geblazen en indien nodig wordt een houtkachel bijgeschakeld, om de lucht verder te verwarmen. Deze innovatie draagt er aan bij om zoveel mogelijk op een natuurlijke wijze melk te produceren en zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare nutriënten voor het bedrijf. Belangstellenden zijn welkom tussen 10.00 – 16.00 uur aan de Molenhoek 1 in Lemele.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.