Home / / Boek van de week: Ooit zul je het begrijpen

Boek van de week: Ooit zul je het begrijpen

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Ooit zul je het begrijpen’ van Virginie Grimaldi.

De jonge psychologe Julia zit in een vreselijke dip. Haar vader is onlangs plotseling overleden, haar grootmoeder is door een ongeluk getroffen en last but not least verbreekt haar verloofde Marc hun relatie. Julia huist nu al bijna een half jaar op de bank bij haar vriendin Marion en leeft er maar wat op los. Als ze op een katterige ochtend een vacature ziet in bejaardentehuis Les Tamaris in de buurt van Biaritz besluit ze te solliciteren en zo Parijs en haar verdriet achter zich te laten.

Warme plek
Tot haar grote verbazing wordt ze aangenomen, het eerste gesprek ging vreselijk slecht, toch krijgt ze de baan. Tot haar nog grotere verbazing lijkt het te klikken met de oudjes in het tehuis. Vooral de licht dementerende Louise krijgt een warm plekje in Julia’s hart. Ook Gustave die alsmaar grapjes maakt, het stel Pierre en Elisabeth dat al zestig jaar samen is maar door een heupfractuur van elkaar gescheiden wordt, de dames van het Omaclubje en zelfs de norsige Léon, ze laten Julia niet onberoerd.

Contract
Maar ja, het contract is tijdelijk, na acht maanden zal Julia weer moeten vertrekken. Hoe zal haar leven eruit zien zonder al deze hartelijke mensen? Zonder haar collega’s Greg en Marine met wie ze meer dan bevriend is geraakt? Zonder Raphaël, de zoon van nieuwe bewoonster Rosa met wie ze zo goed kan praten? Komt tijd, komt raad, dat heeft Julia inmiddels wel van haar hoogbejaarde cliënten geleerd. Maar soms moet je het lot een handje helpen!

Hendrik Groen
‘Ooit zul je het begrijpen’ is een mooie mix van een romantisch boek en het leven van Hendrik Groen. Geen zielige oude mensen die weg dutten in een suf appartement. Op hoge leeftijd zijn de bewoners van Les Tamaris nog weerbaar. Grimaldi beschrijft het allemaal op een innemende en soms licht ironische wijze. Mooi zijn de wijze woorden die door haar cliënten gesproken worden, woorden die Julia uiteindelijk op het goede spoor brengen om haar leven weer op de rit te krijgen.

Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar boekvandeweek.blogspot.nl of de Facebookpagina.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.