Onmachtig Mariënberg laat de punten in Hellendoorn

HELLENDOORN – De voetballers van VV Mariënberg hebben zaterdagmiddag met 5-0 verloren van koploper Hellendoorn. We ontvingen het volgende verslag vanuit Mariënberg:

“Wie als neutrale toeschouwer het duel het duel tussen de beide ploegen aanschouwde zal zich bij aanvang hebben afgevraagd waarom de gasten, Mariënberg dus, zich niet in de zwart-witte outfit hadden getooid. Uw verslaggever mag er dan magische krachten aan verlenen, maar de roodzwarten acteren in dat shirt nu eenmaal beter, wat ik oe brom! Of dat vanmiddag tot een draaglijker resultaat had geleid blijft natuurlijk de vraag. Maar toch!

Naar de wedstrijd. De overvolle parkeerplaats was duidelijk gelinkt aan het bezoek van Sinterklaas. En de Hellendoorners lieten blijken de kadootjes maar al te graag uit te pakken. Vooraf was het duidelijk dat het bepaald geen ‘makkie’ voor Mariënberg zou worden. Tuurlijk, een weekje rust was welkom geweest, maar de dug-out telde opnieuw enige spelers die je daar liever niet ziet.

Het team van Hellendoorn daarentegen liet blijkens de papieren nagenoeg fit aan de wedstrijd te beginnen. Daar leek het van meet af aan op. Een dominante ploeg waar de spelers elkaar makkelijk weten te vinden, boven dien goed aanspeelbare Spitsen als Carlos Macedo en Ruben Hendriks. Respectievelijk no 9 en no. 10. Hoge rapportcijfers dus, daar kun je mee thuiskomen. Het balbezit was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Het zou nagenoeg de hele wedstrijd ook zo blijven.

Het duurde evenwel nog tot de 31e minuut voor zich een grote kans aandiende voor deze Carlos. De bal ging echter naast. Evenals in de 33e minuut. Toch wist Mariënberg tot pakweg minuut 40 met het nodige kunst en vliegwerk het doel schoon te houden. Vlak voor rust was het echter weer Macedo die de 1-0 wel wist binnen te tikken.

Na rust was het duidelijk dat de kansen tegen dit dominante Hellendoorn miniem zouden zijn. Dat bleek al spoedig. Zowel op de flanken als op het middenveld domineerden de jongens van Bart Benneker. In de 52e minuut schampte de bal de paal aan de (gelukkig) goede kant van Thijs. Maar de dreiging bleef: even later was het weer Carlos Macedo: 2-0. De 3-0 volgde zo’n 10 minuten later, dit keer door Ruben Hendriks. Het was duidelijk, hoewel Mariënberg eerder leuke resultaten tegen de Hellendoornse Boys wist te behalen, dat het deze middag geen potten zou kunnen breken. De 4-0 volgde als spoedig.

Toch kende de wedstrijd nog een opleving voor de roodzwarten. In de laatste 20 minuten werd Ryan ingebracht en kwam Mariënberg even uit onder de druk van Hellendoorn. Dat leidde zelfs tot een tweetal reële kansen. André Plaggenmars wist met zijn kopballen de pogingen bijna te verzilveren en bezorgde keeper Ruben Meijer de nodige moeite om ze uit zijn kooi te houden. Het mocht helaas niet zo zijn. Het had het scorebord een vrolijker aanzien gegeven, en het was de ploeg van Niels graag gegund. Er werd echter in de 90e minuut alleen maar meer zout in de roodzwarte wonde gestrooid.

Trainer Bart Benneker kon best eens een gooi doen naar de titel, dat moet hem ook maar gegund
worden. Mariënberg kan deze pot maar beter even vergeten en uitzien naar het volgende duel. We zullen echt niet alle komende wedstrijden verliezen, daar zijn we allemaal over eens!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.