Home / / Ommen en Dalfsen werken in West-Overijssel samen aan energietransitie

Ommen en Dalfsen werken in West-Overijssel samen aan energietransitie

REGIO – De gemeenten Ommen en Dalfsen zijn akkoord gegaan met de startnota over de Regionale Energiestrategie (RES). In de startnota is de samenwerking met medeoverheden en andere maatschappelijke partners in West-Overijssel vastgelegd. Samen onderzoeken zij de mogelijkheden voor duurzame opwekking van elektriciteit, energie-infrastructuur en de warmtetransitie.

De startnota RES van de energieregio West-Overijssel wordt in Ommen op 19 december in de raadsvergadering besproken. Na de jaarwisseling worden de inwoners van Ommen uitgenodigd mee te praten over de mogelijkheden van duurzaam opwekbare energie.

Het concept van de RES moet in juni 2020 klaar zijn. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) beoordeelt en rekent daarna alle dertig concepten uit heel Nederland door, zodat duidelijk wordt of Nederland aan de afspraken uit het Klimaatakkoord kan voldoen. In 2030 moeten de plannen uit de RES uitgevoerd zijn.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.