Home / / Ommen Alert geeft inbraakpreventietips

Ommen Alert geeft inbraakpreventietips

OMMEN – Op 11 december houdt Ommen Alert, in samenwerking met de politie, een informatieavond voor inwoners van Ommen. Er worden onder meer tips gegeven over inbraakpreventie. De bijeenkomst vindt plaats in de kantine van Larcom aan de Vermeerstraat 1.

Ommen Alert is een burgerinitiatief dat in Ommen de regie voert over tal van WhatsApp-groepen. Via deze groepen wisselen buurt- en wijkbewoners onderling informatie uit over verdachte situaties of personen die zij signaleren in de eigen buurt of wijk. Het doel hiervan is om alert te zijn op verdachte situaties en de plannen van bijvoorbeeld inbrekers te verstoren. Ook wordt er via de groepen snel informatie verspreid bij vermiste of gezochte personen, zodat er extra kan worden opgelet.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er naast tips voor inbraakpreventie extra uitleg gegeven over het initiatief. Daarnaast is er toelichting over de regels die worden gebruikt om efficiënt te zijn, zoals bijvoorbeeld het ‘SAAR-protocol’. SAAR staat voor Signaleer, Alarmeer, App en Reageer. Samen met de politie wordt er uitgelegd wat nou eigenlijk een verdachte situatie is, en hoe daar – wanneer mogelijk – veilig op kan worden gereageerd. Ook wordt er uitgelegd hoe mensen die geen smartphone hebben toch gebruik kunnen maken van Ommen Alert.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname; vooraf aanmelden is wel gewenst. Dit kan door een bericht te sturen naar info@ommenalert.nl of 06 – 57 79 61 72.

Kijk voor meer informatie op www.ommenalert.nl.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.