NK jongleren opnieuw in Dalfsen

DALFSEN – De Europese jongleertop en -subtop is van 3 tot en met 5 januari weer ruim vertegenwoordigd op het Open NK Jongleren, een belangrijk evenement op het gebied van jongleercompetities. Na de succesvolle editie van vorig jaar wordt het kampioenschap het komende jaar voor de tweede keer in de Trefkoele in Dalfsen gehouden. De competities zijn niet alleen wedstrijden tussen de deelnemers, maar ook shows voor een breed publiek. Bezoekers zijn van harte welkom om een dagje langs te komen. Tijdens het NK zullen overdag de technische competities gehouden worden, met op zaterdagavond de act-competitie en Fight Night.

De competities

Dat het Open NK een internationaal karakter heeft, blijkt uit de deelnemers van vorige jaren. Zo kwamen er deelnemers uit Hongarije, Israël, Polen, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk uit heel Nederland. Een jury van professionele jongleurs beoordeelt de deelnemers op hun techniek en creativiteit, en geeft ze uitgebreide feedback om zich verder te ontwikkelen.

Een dag op het festival

In totaal omvat het NK Jongleren zes competities: Ballen, Kegels, Act, Ringen, Passing en Diabolo. Deze competities vinden plaats in een van de sporthallen van de Trefkoele, waar tussen de competities door ook trucs worden uitgewisseld en wordt geoefend door bezoekers. Iedereen kan langskomen om competities te bekijken en de sfeer te proeven van de jongleerwereld. Het deurtarief is 6 euro voor de gewone dagdelen en 8 euro voor de zaterdagavond. Daarnaast zijn er combinatietickets te koop via de website voor het avondeten en overnachtingen.

De zaterdagavond

Op zaterdagavond wordt de act-competitie gehouden, dat met bekend én aanstormend talent altijd een geweldige show geeft. Naast de officiële titel uitgereikt door de juryleden zal er ook een publiekswinnaar zijn, waarop alle bezoekers kunnen stemmen. De avond wordt afgesloten met de Fight Night waarbij steeds twee jongleurs tegen elkaar moeten strijden met kegels. De truc is dan om je tegenstander uit te schakelen en je eigen kegels in de lucht te houden. Het belooft een spektakel te worden.

Beginnersworkshops

Tijdens het NK Jongleren zijn er tussen de competities door beginnersworkshops voor bezoekers. Iedereen kan leren jongleren, dus kom vooral langs. Heb je de smaak te pakken, dan staat er in de hal ook een kraam van Circus-Expert, waar allerlei circus- en jongleerattributen verkocht worden.

Meer informatie

Op www.nkjongleren.nl is meer informatie en het programma vinden. De organisatie hoopt het Dalfser publiek mee te kunnen nemen in dit evenement en enthousiast te maken voor de circuswereld. Het NK Jongleren wordt ook via een live stream uitgezonden. De link hiervoor is: www.nkjongleren.nl/live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.