Home / / Nieuwleusen Synergie over Nieuwleusen

Nieuwleusen Synergie over Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Woensdag 30 oktober was Nieuwleusen Synergie te gast bij het VerhalenCafé in De Spil. Annette Wessels verhaalde over de oorsprong van Nieuwleusen en vertelde op humoristische wijze hoe Nieuwleusen werd tot wat het nu is.

Vervolgens kwamen vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie aan het woord. Duidelijk werd hoe Nieuwleusen Synergie is voortgekomen uit de gemeenschap van Nieuwleusen. Bekend zijn natuurlijk de kringloopwinkel Deuroe Veuroe en de taxidienst Haaloe Brengoe.

Veurdewind en natuurboerderij

Op de verhalenavond was er vooral aandacht voor twee nieuwe initiatieven. De windmolens in het plan Veurdewind en de Natuurboerderij Balk-Inn. Over de windmolens gaf Lambert Schuldink een toelichting. Het is een lange aanloop geweest, maar het lijkt er nu toch op dat er in het komende jaar gebouwd gaat worden aan een tweetal molens. In de presentatie maakte hij duidelijk hoe uniek dit project is. Omwonenden zijn nadrukkelijk betrokken en zullen delen in de opbrengsten. De rest van de opbrengsten zullen volledig ten goede komen aan de gemeenschap van Nieuwleusen.

Andries Bos gaf een toelichting op de plannen voor de Natuurboerderij. Uit de zaal werd enthousiast gereageerd op de mooie plannen die vooral bedoeld zijn om kinderen meer te laten ervaren van het boerenleven en van de natuur. Het verzoek om een hangplek voor ouderen toe te voegen zal serieus in overweging worden genomen. Hoewel de opkomst enigszins tegenviel, kan toch teruggekeken worden op een gezellige en informatieve avond die door Carin Holsappel aan elkaar werd gepraat.

Harry Been in volgende VerhalenCafé

Het volgende VerhalenCafé is op woensdag 27 november en begint dan om 19.45 uur. Verhalenverteller is die avond Harry Been. Harry Been organiseerde grote internationale voetbal toernooien en woonde jarenlang in Nieuwleusen. De oud-KNVB-directeur wordt geïnterviewd door Chantal Everaardt. Chantal woont in Nieuwleusen, werkt bij RTV Oost als nieuws-verslaggever en presentatrice. Ajax speelt op deze avond om 21.00 uur voor de Champignons League. U kunt blijven kijken in de Spil of bent op tijd in huis. Het VerhalenCafé vangt om deze reden eerder aan.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.