Home / / Nieuwe wervingscampagne voor brandweervrijwilligers in IJsselland

Nieuwe wervingscampagne voor brandweervrijwilligers in IJsselland

REGIO – Brandweer IJsselland heeft een nieuwe campagne ontwikkeld om brandweervrijwilligers in IJsselland te werven. Op 1 november is de regionale wervingscampagne gestart. De gehele maand kan gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost in de buurt.

Dit jaar zoekt Brandweer IJsselland vrijwilligers voor de posten: Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Genemuiden, Giethoorn, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Kuinre, Lemelerveld, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe, Zwartsluis, Zwolle-Noord en Zwolle-Zuid.

Wat doe jij over 4 minuten

De nieuwe wervingscampagne ‘wat doe jij over 4 minuten’ is de vervanger van de campagne ‘Maak jij het uit’. “Met deze campagne willen we de veelzijdigheid van het mooie brandweervak in beeld brengen. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweerman of -vrouw er ineens heel anders uit zien,” aldus Diederik Markvoort, projectleider van de werving en selectie van brandweervrijwilligers.

Informatieavonden

Op 25, 27 en 28 november organiseert de brandweer informatieavonden voor belangstellenden. Hier wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, verzekeringen en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden. Op 25 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Zwolle (Marsweg 39) en Steenwijk (Vendelweg 3). Op 27 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Deventer (Schonenvaardersstraat 5) en op 28 november in de brandweerkazerne van Hardenberg (Europaweg 10). Alle informatieavonden duren van 19:30 tot ongeveer 21:30 uur.

Solliciteren

Op de website is alle informatie te vinden. Vanaf vrijdag 1 november tot en met zondag 1 december kan online gesolliciteerd worden op de functie van brandweervrijwilliger voor een post in de buurt.

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.