Home / / Nieuw regionaal koor Jubilate

Nieuw regionaal koor Jubilate

Presentatieconcerten in Ommen en Rouveen

NIEUWLEUSEN/OMMEN – Twee regionale gemengde koren die fuseren tot één groot nieuw koor: het Christelijk Koor ‘Jubilate’ presenteert zich aan achterban en publiek met twee grote concerten in Ommen (22 november) en Rouveen (29 november).

Minne Veldman

Het Christelijk Gemengd Koor ‘De Lofstem’ uit Rouveen stond jarenlang onder leiding van dirigent Harm Hoeve. Vorig jaar gaf hij aan na bijna 30 jaar te willen stoppen. In de zoektocht naar een nieuwe dirigent kwam o.a. Minne Veldman uit Urk in beeld, die sinds 2006 dirigent was van het Gereformeerd Gemengd Koor ‘Zingt voor Hem’ uit Ommen. De Lofstem en Zingt voor Hem waren beide regionale koren met leden uit veel omliggende plaatsen, zongen een vergelijkbaar hedendaags christelijk repertoire en hadden de dinsdag als vaste repetitieavond. Veldman stelde een fusie voor en daar bleek voldoende draagvlak voor te zijn. Na een proefperiode besloten de leden deze zomer met overgrote meerderheid tot een fusie. En zo werd een nieuw koor geboren: Christelijk Koor ‘Jubilate’. Er werd een nieuwe repetitielocatie betrokken, kerkgebouw De Voorhof in Nieuwleusen, waar elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur enthousiast wordt gerepeteerd onder leiding van dirigent Minne Veldman, door ruim 100 koorleden uit de wijde regio van ’t Harde tot Hoogeveen en van Hasselt tot Hardenberg. En nu wil Jubilate zich groots presenteren met een Psalmenconcert dat twee keer wordt uitgevoerd: op vrijdag 22 november 2019 in de Hervormde Kerk te Ommen en op vrijdag 29 november 2019 in de De Levensbron te Rouveen

Alle soorten en maten

Een Psalmenconcert, want het hele programma staat in het teken van de Psalmen, in veel soorten en maten. Er is samenzang van psalmen in verschillende berijmingen, er worden psalmen voorgelezen in verschillende bijbelvertalingen en het kersverse koor zingt ook psalmen op verschillende manieren. Natuurlijk zijn er de bekende Geneefse psalmmelodieën, maar ook wordt er geput uit The Psalm Project, Engelse melodieën, het psalmenproject ‘De Lofzang ononderbroken’ van componist Johan Bredewout en andere nieuwe muziek van o.a. Minne Veldman.

Het koor wordt begeleid door een klein orkest van getalenteerde professionele musici, bestaande uit een strijkkwintet o.l.v. Marieke Booy, fluitiste Mirjam Altena, hoboïste Diana Abspoel en Jenneke de Jonge op hoorn. Het orgel wordt bespeeld door Bastiaan Stolk en de piano door Johan Bredewout. Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.15 uur. De toegangsprijs is aan de kerk 12 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro bij Joy Bookcafe in Ommen, Boekhandel De Haan in Staphorst en bij de koorleden.

Lees ook

Provinciale Herdenkingsdag ‘70 jaar Molukkers in Overijssel’

REGIO – Behoefte aan erkenning van het aangedane leed is nog steeds aanwezig bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.