Home / / Natuur video- en fotopresentatie voor volwassenen en een natuurkinderboek

Natuur video- en fotopresentatie voor volwassenen en een natuurkinderboek

OMMEN – Zaterdagavond 23 november 2019 herhaalt Theater de Carrousel in Ommen de natuurfilm: ‘Land , water en lucht, in vogelvlucht’ opgenomen, ingesproken en gemonteerd door Ella Roelfs-Rijzebol. Deze presentatie was reeds in het theater in oktober 2018, maar was toen volledig uitverkocht, daarom wordt de presentatie nog één keer herhaald.

Ella heeft de natuuropnames, die voorkomen in de presentatie, o.a. opgenomen in De Wieden-Weerribben, De Archemer-Lemelerberg, Landgoed Eerde, Het Eerderachterbroek en Geerdijk.
Machteld Oudshoorn en Ella zijn een vast team. Ze doen vele soorten van vrijwilligerswerk: hoofdzakelijk het monitoren van diverse wilde planten langs de Regge, het monitoren van vogels, vleermuizen en andere zoogdieren en ze bieden hulp aan ringer Han Bouman tijdens het ringen van diverse vogelsoorten, waaronder raven, uilen en div. roofvogels. Dit alles voor officiële instanties. Op deze manier zien en beleven ze veel in deze omgeving.

Via Han Bouman kreeg Ella contact met Heleen Goutbeek uit Dalfsen. Heleen heeft een fantastisch vogelboek gemaakt voor peuters en kleuters. Het boek past perfect bij de natuurfilm van Ella en daarom heeft het bestuur van de Carrousel, in overleg met Ella en Heleen, besloten dat het kleuter vogelboek ‘FOGUL’ te koop is in de foyer van de Carrousel vóór de voorstelling, in de pauze en ná de voorstelling. Wanneer kleine kinderen van jongs af aan oog krijgen voor het verschil in vogels, hun omgeving en alles wat zich in de natuur afspeelt, onthouden ze dit zonder meer.
Aanvang ‘Land, water en lucht, in vogelvlucht’ om 20.15 uur.

Ella Roelfs-Rijzebol, Heleen Goutbeek, Machteld Oudshoorn

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.