Home / / Muzikaal Boekstartcafé met Muziek op Schoot

Muzikaal Boekstartcafé met Muziek op Schoot

OMMEN – Iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur houdt de Bibliotheek Ommen een BoekStartcafé. Tegelijk met het voorlezen zijn er altijd wisselende activiteiten voor de kinderen. Op 6 november is er van 10.00 tot 11.00 uur Muziek op Schoot met Michelle Wassing, eigenaar van De Fluiterij.

Het betekent een vrolijke kennismaking met andere dreumesen en een oefening in sociale ontwikkeling. Door muziek leren kinderen op hun beurt te wachten en samen te spelen.

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, dat versterkt de band tussen kind en ouder. Jong voorgelezen worden heeft een geweldig effect op taalniveau, leesvaardigheid en schoolprestaties. Om kleine kinderen en hun ouders in contact te brengen met voorlezenhoudt de Bibliotheek het BoekStartcafé. Minstens zo leuk is de BoekStartkoffer. Dit gratis koffertje met boekjes voor de allerkleinsten mag elke jonge ouder ophalen in de Bibliotheek. Het kind wordt dan meteen lid van de Bibliotheek en blijft dat gratis tot zijn achttiende.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.