Home / tweetpost / Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen wint van Huisse

Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen wint van Huisse

DALFSEN – Na vijf competitiewedstrijden staat dames 1 van Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen bovenaan het rechterrijtje als 7e in de stand. Tegenstander Huissen HV staat daar 2 plekken onder. Op voorhand een wedstrijd waarbij Dalfsen favoriet is om de punten in eigen huis te houden en waarbij de meiden hun handbalkwaliteiten moeten kunnen laten zien.

Verrassend genoeg nemen de dames uit Huissen echter een 0 – 4 voorsprong. Vooral door de aanmoedigingen van onze fanatieke F-side (de oploopmeiden van F3) krijgt Dalfsen langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd, al duurt het nog tot de 1e minuut dat Dalfsen voor het eerst op voorsprong komt (7 – 6). Daarna loopt Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen langzaam maar zeker weg van Huissen. Dit gebeurt met name door een paar fraaie onderscheppingen, gevolgd door mooie snelle breaks en een aantal goed uitgespeelde aanvalspatronen. Met een voorsprong van 18 – 12 bij rust lijkt er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor Dalfsen.

In het begin van de tweede helft wordt deze lijn in eerste instantie goed doorgezet, maar na 21 – 13 verandert het spelbeeld. Dalfsen weet een aantal aanvallen achter elkaar niet te scoren en dan lijkt het wel of er een soort onrust in de groep groeit. Aanvallen worden te vaak gehaast afgerond, te veel wordt voor een individuele oplossing gekozen en Huissen krijgt de kans om, zonder zelf geweldig handbal te spelen, terug te komen in de wedstrijd. Puntje voor puntje verdwijnt de voorsprong van Dalfsen. Het verschil dat 8 punten bedroeg slinkt op een gegeven moment tot 1 punt (23 – 22). Een paar fraaie reddingen van Linda en 2 knappe doelpunten van Julia, ondanks zware dekking van de Huissense verdediging, geven weer een klein beetje lucht en dat blijkt voldoende om de wedstrijd uiteindelijk toch aan de goede kant van de score af te sluiten (27 – 25).

Volgend weekend spelen de dames een uitwedstrijd in Groessen, waarna op zaterdag 23 november om 19.00 uur in de Trefkoele+ de huidige koploper SDOL als tegenstander wacht.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.