Home / / Lezingenserie kunst en fotografie in Anjerpunt

Lezingenserie kunst en fotografie in Anjerpunt

HOONHORST – Anjerpunt Hoonhorst houdt een lezingenserie over kunst en fotografie, waarin het vooral gaat over het kijken naar schilderkunst en naar foto’s. De lezingenserie wordt gegeven door Angel Pinxten uit Deventer, docent fotografie-, kunstgeschiedenis en fotograaf.

De eerste lezing was op maandagmiddag 28 oktober. Deze ging over het ontstaan van de fotografie en de reactie van de schilderkunst daarop. De lezingen zijn ook afzonderlijk te volgen. De volgende lezingen zijn op de maandagmiddagen 25 november 2019 en 13 januari, van 13.30 tot 15.30 uur.

Op 25 november bespreekt Angel Pinxten de wisselwerking tussen fotografie en schilderkunst zowel in het verleden als in de huidige tijd. Tenslotte komen op 13 januari inspiratiebronnen van fotografen uit de schilderkunst en andere kunstvormen aan de orde. Aan degenen die zelf graag fotograferen, geeft Angel foto-opdrachten mee, die met zowel een camera als met een mobiele telefoon uit te voeren zijn. De resultaten daarvan bespreekt zij in de derde bijeenkomst.

Geïnteresseerden voor de lezingen kunnen zich aanmelden via info@anjerpunthoonhorst.nl. Voor de losse lezingen geldt een bijdrage van 12,50 euro per lezing (incl. koffie/thee). Voor de komende twee lezingen samen 22,50 euro (incl. koffie/thee).

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.