Home / / Lezing over het Noorderlicht in de Bibliotheek

Lezing over het Noorderlicht in de Bibliotheek

OMMEN – Het groene licht dat soms te zien is in de poolnacht, is nog altijd mysterieus en fascinerend. Op dinsdag 12 november vanaf 20.00 uur vertelt Marjan Spijkers er alles over, in de Ccoba-lezing in de Bibliotheek Ommen.

Het Noorderlicht is van oudsher een mysterieus natuurverschijnsel. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië zagen de groen oplichtende nachthemel als een teken dat hun voorvaderen in contact probeerden te komen met de levenden. Anderen zagen er een zwaan in, die vastzat in het ijs van de Noordpool. Vandaag de dag reizen veel toeristen naar het hoge noorden om dit wonderbaarlijke spektakel met eigen ogen te zien.

Marjan Spijkers vertelt in de Ccoba-lezing van deze avond van alles over het noorderlicht; van oude volksverhalen tot de laatste wetenschappelijke bevindingen over de herkomst van het noorderlicht. Op een toegankelijke manier legt ze uit wat noorderlicht of poollicht nu eigenlijk is, waar je op moet letten als je het te zien wilt krijgen, en zelfs hoe je het noorderlicht het beste kunt fotograferen. Aanvang: 20.00 uur in de Bibliotheek Ommen. Toegangsprijs: 7 euro, bibliotheekleden: 5 euro en voor Ccoba-leden 3 euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek en via: www.bibliotheekommen.nl.

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.