Home / / Lessons en Carols in Ommen

Lessons en Carols in Ommen

OMMEN – Op zondag 1 december gaat er in Ommen een nieuwe traditie van start. Een aantal jaren werd de advent ingeluid met een fraaie cantatedienst. Dit jaar is er in de N.H. Kerk Ommen ’s avonds een feestelijke dienst met Lessons and Carols.

In Engeland ontstond aan het einde van de 19e eeuw een nieuwe manier om de kerstavond te vieren. Het werd The Festival of Nine Lessons and Carols genoemd. In negen Bijbellezingen met bijbehorende liederen werd de geschiedenis van de mensheid samengevat in schepping, Adams val, verwachting van de Messias en de geboorte van Jezus. Het betreft een dienst van koor en samenzang.

Het Kamerkoor Salland, onder leiding van Henk Ophoff, staat garant voor hoge kwaliteit en grote muzikaliteit. De voorganger is ds. Hans Baart. Aan het eind van deze dient wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de extra onkosten. De toegang is vrij, aanvang 19.00 uur.

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.