Home / / Herfstshow bij vogelvereniging De Tuinfluiter

Herfstshow bij vogelvereniging De Tuinfluiter

OMMEN – Vogelvereniging De Tuinfluiter houdt van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november voor de zesenvijftigste keer de jaarlijkse herfstshow, in het clubgebouw aan de Korenmolen 21 in Ommen.

De editie van 2019 belooft een hele bijzondere te worden. Nooit eerder wisten de lokale liefhebbers zoveel vogels te presenteren op hun eigen tentoonstelling. Voor een mooie presentatie is zelfs een deel van de verdieping van het clubgebouw ingericht als showruimte. Een zichtbaar teken dat de vogelsport leeft in de gemeente Ommen en zelfs iets daarbuiten.

Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van de overkoepelende organisatie, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De inschrijvingen van de leden laat zien dat de show niet alleen kwantitatief een record heeft bereikt. Ook de diversiteit aan verschillende soorten zelfgekweekte kanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels, sierduiven en grondvogels is dit jaar indrukwekkend.

Dinsdag 12 november zijn de vogels gewaardeerd door keurmeesters van de bond op zaken als tekening, formaat, conditie en kleur. Vanaf woensdagavond zijn de vogels te bewonderen in de sfeervol ingerichte showruime van het clubhuis. De openingstijden van de tentoonstelling zijn woensdag 13 november van 20.30 tot 22.00 uur, donderdag 14 en vrijdag 15 november van 14.00 tot 22.00 uur en zaterdag 16 november van 10.00 tot 16.30 uur. Toegang en koffie of thee zijn gratis.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.