Home / Nieuws / Groep 8 van de Zaaier Nieuwleusen staat op tegen kanker; twee juffen ernstig ziek

Groep 8 van de Zaaier Nieuwleusen staat op tegen kanker; twee juffen ernstig ziek

NIEUWLEUSEN – “Onze juf is ziek, ze heeft kanker, dus we willen als klas heel graag een actie houden voor KWF Kankerbestrijding.” Hoe dichtbij komt de ziekte voor de leerlingen van groep 8 als hun juf Annemarie vertelt dat ze borstkanker heeft en dat ze zware behandelingen moet ondergaan.

Ook juf Dianne, die deze klas had toen ze in groep 6 zaten, is twee jaar geleden uitgevallen toen bleek dat zij kanker had. Het gaat gelukkig goed met juf Dianne, maar ze is nog niet beter. Groep 8 van basisschool de Zaaier staat daarom op tegen kanker en organiseert op school een markt om geld in te zamelen voor het KWF. En de hele school helpt mee! Woensdagmiddag 11 december is iedereen welkom, van 12.15 tot 13.45 uur is van alles te doen en te zien op school. Er worden spelletjes gespeeld en lekkere cakes, taarten en koeken verkocht.

Lunchen op school en gezellige spelletjes spelen
De kinderen verkopen ook tosti’s en broodjes knakworst. Zodat je gezellig kunt lunchen op school. In de Beauty-hoek kan je je haar laten vlechten of je nagels laten lakken. Er zijn hele mooie prijzen opgehaald bij de ondernemers in het dorp, die worden verloot. Met een stempelkaart die je voor 1 of 2 euro koopt, wordt per activiteit wat ‘geld’ afgestreept van de kaart.

De opbrengst van 11 december gaat in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding. De leerlingen hebben ook geregeld dat twee weken lang de flessenbonnen bij AH De Groot naar ‘hun’ goede doel gaan en ook de collecte van de Kerstviering van school is voor ‘juf Annemarie en juf Dianne’.

Trots
In de klas wordt open gesproken over de ziekte van de juf. Verschillende leerlingen hebben in hun eigen omgeving ook al eens te maken gehad met de ziekte. Het overlijden van een opa bijvoorbeeld. Het idee van de actie komt dan ook vanuit de leerlingen zelf. Juf Chantal, de directe collega van Juf Annemarie, is heel trots op de klas. “Ze doen dit helemaal zelf. Dat is toch fantastisch. Het geeft aan hoe betrokken deze leerlingen zijn bij de school en bij elkaar. Als Zaaier-team steunen wij groep 8 volledig. Wij hopen dat er heel veel mensen komen, iedereen is welkom.”

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.