Home / / Raad Dalfsen zegt unaniem ‘ja’ tegen stedenbouwkundig bouwplan Kerkenhoek

Raad Dalfsen zegt unaniem ‘ja’ tegen stedenbouwkundig bouwplan Kerkenhoek

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – “Blijf met elkaar in gesprek.” Die oproep deed wethouder André Schuurman vorige week tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Dalfsen met betrekking tot het bouwplan De Kerkenhoek in Nieuwleusen. Een plan dat voorziet in het realiseren van negentien appartementen in drie bouwlagen bij het huidige restaurant De Viersprong. Over het bouwplan hebben voor- en tegenstanders zich de afgelopen weken flink geroerd.

De kritiek richtte zich met name op de hoogte van het beoogde nieuwe complex, maar ook op het parkeren en vooral op de communicatie met omwonenden. Die zou onvoldoende en niet altijd soepel zijn geweest. Volgens de raad is het zogenaamde participatieproces inmiddels wel aardig verlopen en oordeelde zij in het algemeen dat de beoogde ontwikkeling vooral belangrijk is met het oog op de vraag om meer woonruimte in Nieuwleusen.

Het stedenbouwkundig plan werd dan ook unaniem vastgesteld. Daarbij werd wel de wens uitgesproken dat bij het bestemmingsplan, dat binnenkort ter inzage wordt gelegd en waarop zienswijzen kunnen worden ingediend, onder andere nog eens goed wordt gekeken naar de mogelijkheden om de ontsluiting via de Nijboerstraat te realiseren en niet via de Backxlaan.

Wethouder Schuurman beloofde de raad bij de vaststelling van het stedenbouwkundig plan zelf ook nog een keer met de initiatiefnemer van De Kerkenhoek in gesprek te gaan in de hoop uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant uit te krijgen.

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.