Home / / Waardering voor mantelzorgers uitgesproken in Ommen

Waardering voor mantelzorgers uitgesproken in Ommen

OMMEN – Maandag 18 november en woensdag 27 november ontvingen mantelzorgers uit de gemeente Ommen de jaarlijkse mantelzorguitkering. Wethouder Bart Jaspers Faijer reikte vorige week de eerste mantelzorgwaarderingen uit.

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg, zoals lichamelijke verzorging of hulp bij de dagelijkse activiteiten, voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorgers doen meer dan normaal gesproken van een vrijwilliger verwacht mag worden. Dankzij hun inzet is er minder of zelfs geen thuiszorg nodig.

Wethouder Bart Jaspers Faijer is onder de indruk van het werk van mantelzorgers. “Ik heb veel waardering voor hen. Zij zetten zich namelijk belangeloos in voor anderen en dit mogen we niet als vanzelfsprekend zien. De waardering voor mantelzorgers is daarom zeer op zijn plaats. Wij willen met deze blijk van waardering laten zien dat hun werk belangrijk is voor de Ommer samenleving.”

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Kippenvel

Bij het horen of zien van verontrustende berichten krijgen veel mensen kippenvel en veelal laten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.