Home / Nieuws / Gemeente Hardenberg aan de slag met sportakkoord

Gemeente Hardenberg aan de slag met sportakkoord

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg is druk bezig met een lokaal sportakkoord. Wethouder sport Martijn Breukelman heeft zijn handtekening gezet onder een intentieverklaring samen met Bert Beun (HHC Hardenberg), Gert Swankhuisen (Sportservice Hardenberg) en Arthur Bouwmeester (Stichting de Stuw). Doel van het lokaal sportakkoord is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

In de zomer van 2018 hebben nationale sportbonden, provincies, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een nationaal sportakkoord gesloten. Het is aan gemeenten, sport- en beweegaanbieders en andere partners om hieraan op lokaal niveau uitvoering te geven en een lokaal sportakkoord op te stellen. De gemeente werkt hierin samen met voetbalvereniging HHC Hardenberg, Sportservice Hardenberg en stichting de Stuw. Deze partners krijgen ook een actieve rol bij de implementatie van het lokaal sportakkoord.

Lokale ambities
In het lokaal sportakkoord worden afspraken gemaakt over hoe lokale ambities op het gebied van sport en bewegen gerealiseerd gaan worden. Er wordt samengewerkt met organisaties en verenigingen op gebied van sport, gezondheid, onderwijs en welzijn. Zo ontstaat een breed gedragen lokaal sportakkoord met concrete programma’s, projecten en activiteiten. Het lokaal sportakkoord is daarmee de basis voor het nieuwe gemeentelijk sport- en beweegbeleid.

Sportformateur
Een sportformateur gaat het lokale sportakkoord opstellen samen met sportverenigingen en de maatschappelijke organisaties in de gemeente. Het sportakkoord is begin april 2020 klaar.

Lees ook

Oud papier voor De Broederband

BEERZERVELD – Iedere eerste zaterdag van de maand zamelt de Broederband uit Beerzerveld oud papier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.