Home / / Opleidingcentrum De Grift verandert naam in Regionaal Techniek Centrum

Opleidingcentrum De Grift verandert naam in Regionaal Techniek Centrum

NIEUWLEUSEN – Opleidingcentrum De Grift in Nieuwleusen heeft de naam aangepast in Regionaal Techniek Centrum. Wethouder André Schuurman onthulde, samen met voorzitter Meijerink, de nieuwe naam.

Vereniging samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw Nieuwleusen is in november 1984 opgericht. Mensen van het eerste uur waren Hendrik Jan van der Kolk, Anton Tempelman en Hendrik Ruinemans. In de jaren 90 kwam Freek Bongers uit Dalfsen erbij. De vereniging heeft als doel om de praktische opleiding van de arbeidskrachten ten behoeve van de bouw in de gemeente Nieuwleusen te bevorderen.

Leerlingen kwamen vanaf de middelbare scholen in dienst bij het Samenwerkingsverband. De bouwbedrijven in Nieuwleusen werden vervolgens lid. In 2015 – een moeilijke tijd in de bouw – besloten bouwopleiding De Grift en RTC Bouw een samenwerkingsverband aan te gaan. “Wij hadden toen op twee locaties 68 leerlingen, 56 in Hardenberg en 12 in Nieuwleusen”, weet René Meijerink, huidige voorzitter RTC Hardenberg, Nieuwleusen en Dalfsen.

De leerlingen worden opgeleid voor het vak timmeren, metselen, tegelzetten, betontimmeren, etc. Nu vier jaar later, zitten er 35 leerlingen op de locatie Nieuwleusen en 88 op de locatie Hardenberg. Door samen te gaan is het gemakkelijker om leerlingen te plaatsen. De leerlingen werken vier dagen per week bij een bedrijf en gaan één dag per week naar school.

Uitstraling
“Het was ons opgevallen dat de aannemers en timmerfabrieken in de regio Hardenberg even enthousiast zijn als in de regio Nieuwleusen”, zegt Rob Dellen, voorzitter van De Grift. “Om een eenduidige uitstraling te krijgen, hebben we daarom ook de naam in Nieuwleusen aangepast naar Regionaal Techniek Centrum. Niet alleen om de naam, maar we hopen in de toekomst nog meer basisscholen te ontvangen om kinderen kennis te laten maken met de techniek. Ook hopen we meer bedrijfscursussen te kunnen geven om personeel nog meer te laten ontwikkelen.”

Wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen, die samen met voorzitter Meijerink van RTC Hardenberg, Nieuwleusen/Dalfsen de naam onthulde, was blij met de ontwikkeling en vooral dat het Regionaal Techniek Centrum in de gemeente Dalfsen staat. Dit om personeel in deze regio op te leiden en te behouden. “Het is bovendien nog goed om te vermelden dat Nieuwleusen samenwerkt met het Deltion College”, aldus Schuurman.

Vele ‘bouwers’ waren aanwezig bij het onthullen van de nieuwe naam van het opleiding centrum in Nieuwleusen. Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.