Home / tweetpost / Eerste openbare laadpaal elektrische auto’s in gebruik genomen in Ommen

Eerste openbare laadpaal elektrische auto’s in gebruik genomen in Ommen

OMMEN – Wethouder Leo Bongers heeft donderdagmiddag de eerste laadpaal voor elektrische auto’s in Ommen in gebruik genomen. Samen met de heer Faassen koppelde de wethouder op parkeerplaats Den Oordt een elektrische auto aan de nieuwe laadpaal.

 Wethouder Leo Bongers is blij met de nieuwe laadpalen. “Ommen maakt, met het plaatsen van deze laadpalen, een mooie stap op het gebied van duurzaamheid. Met de laadpalen geven we inwoners en bezoekers van Ommen de mogelijkheid om op meerdere plekken in groen en gastvrij Ommen hun auto op te laden.”

Behalve parkeerplaats Den Oordt zijn ook laadpalen bij Zandeinde in Lemele en op het parkeerterrein bij de Carrousel in Ommen geplaatst. Dit jaar volgen nog openbare laadpalen op het parkeerterrein de Voormars en het parkeerterrein bij het gemeentehuis in Ommen.

Snel laden met duurzame energie
Gemeente Ommen werkt samen met andere gemeenten in het project ‘Overijsselse en Gelderse aanpak voor slim openbaar laden’. Slim laden wil zeggen dat elektrische auto’s sneller laden als duurzame energie en zon en wind volop beschikbaar is. “Slim laden draagt nog meer bij aan een schonere lucht, minder CO2 uitstoot en gebruik van duurzaam opgewekte energie. Dit past binnen de doelstellingen van de gemeente Ommen als groene gemeente”. Samen met nog 43 gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel worden de komende jaren 2.250 slimme openbare laadpalen geplaatst.

Aanvragen
Ook inwoners, forenzen en werkenden uit de gemeente Ommen kunnen een openbare laadpaal in hun omgeving aanvragen. Dit kan via de website www.openbaarladen.nl/ommen. De voorwaarden voor het aanvragen van een openbare laadpaal zijn ook op deze website te vinden. De eerste aanvragen voor het plaatsen van openbare laadpalen in Ommen zijn ingediend. De komende jaren zullen dus op steeds meer locaties in de gemeente Ommen openbare laadpalen verschijnen.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.