Home / / Echtpaar Meulman-Beumer zestig jaar getrouwd

Echtpaar Meulman-Beumer zestig jaar getrouwd

DALFSEN – Jan Meulman en Mina Beumer waren op 5 november zestig jaar getrouwd. Afgelopen maandag bezocht burgemeester Erica van Lente het diamanten echtpaar thuis aan de Geert Grotestraat in Dalfsen. Zij bracht de felicitaties over namens de gemeente Dalfsen.

Jan uit een gezin van vijf, werd geboren in Oudleusen. Na de lagere school werkte hij eerst thuis, vervolgens werkte hij circa vier jaar op de melkfabriek en ruim twaalf jaar bij gebr. van Heek ‘Schuttersveld’, (eerst in Oudleusen en na sluiting, korte tijd in Enschede). Het echtpaar bouwde een woning aan de Hooigraven in Oudleusen en Jan werd boer. “We hadden van alles wat en ik handelde er ook nog wat bij”, zegt Jan. In 1996 verhuisde het echtpaar naar Dalfsen. Jan was maatschappelijk erg actief; van schoolbestuur tot bestuurder bij de ANBO. Als bestuurder was hij erg betrokken bij de afscheiding van de ANBO naar de ABSD (Algemene Bond Senioren Dalfsen). Namens de ouderen/senioren bond was hij vele jaren actief bij het inzamelen van oud papier. Daar is hij recentelijk mee gestopt. Voor de vele maatschappelijke activiteiten werd hij koninklijk onderscheiden.

Mina werd geboren in Nieuwleusen. Zij is de oudste uit een gezin van twaalf kinderen, zij werkte na de lagere school veel thuis en bij enkele gezinnen. Zij was thuis veelal het aanspreekpunt en was ook betrokken bij al het (vergader)werk van Jan. Zij breit graag en maakte veel kleding zelf. Beide zijn lid van het seniorenkoor De Vechtzangers van Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen, met als thuisbasis De Overkant in Dalfsen. Het echtpaar heeft vijf kinderen, vier zoons en één dochter en zij hebben zeven kleinkinderen. De gezondheid van beide is nog goed te noemen. Het jubileum werd met familie, kennissen/buren gevierd bij Het Roode Hert in Ankum.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.