Home / / Dicht- en woordkunstmiddag

Dicht- en woordkunstmiddag

OMMEN – Op zondag 3 november is er een dicht- en woordkunstmiddag in café de Herberg in Ommen. Er komen diverse stijlen van gedichten en voordrachten voorbij. Er zijn deze keer twee stadsdichters en twee voormalige stadsdichters aanwezig. Bovendien is er een Open Podium, voor degene die durft.

De gastdichter is Jolies Heij. Zij is dichter, schrijver, columnist en performer. Zij treedt overal op waar de poëzie haar brengt, van Rotterdam tot Leipzig en van Freiburg tot Groningen. Onderweg tekent zij de ervaringen van verliefden, dronkenmannen, dwazen en andere verdwaalden op, die zij uit de verborgen nissen van de nacht haalt. Haar teksten zijn een bombardement aan beelden, haar voordracht is als het afwachten van een hagelbui in een veilig portiek waarna de zon doorbreekt. Terugkerende thema’s zijn oorlog en liefde in het interseksuele en intercontinentale verkeer. Een criticus omschreef haar werk bij het verschijnen van haar bundel ‘Lolita zei’ als volgt: “Dit zijn de ruwe kristallen die het leven laten schitteren in een verrukte of verrückte gruwelijkheid, voor wie nog gelooft in de poëzie van de bloemetjes en de bijtjes.” Aanvang: 13.00 uur aan de Brugstraat 27.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.