Home / / Zestigste editie vogelshow in Dalfsen

Zestigste editie vogelshow in Dalfsen

DALFSEN – Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 november vindt de zestigste vogelshow van de Dalfser vogelvereniging de Vogelvriend plaats. De show wordt gehouden in de panoramazaal van de Trefkoele+.

Er zijn kanaries, grote en kleine parkieten, tropische en Europese cultuurvogels, grondvogels en verschillende vruchten- en insecteneters te zien. De Dalfser schooljeugd uit groep 7 en 8 mag als jury optreden tijdens de verkiezing ‘Dalfsen Mooiste’, waarbij de mooiste vogel uit Dalfsen wordt bekroond.

Alle vogels worden woensdag door vier keurmeesters van de NBVV gekeurd op onder andere conditie, kleur, model en formaat. De prijsuitreiking daarvan is op donderdagavond voorafgaand aan de officiële opening. Tijdens de opening worden drie jubilarissen van de vereniging gehuldigd vanwege hun 40- of 50-jarig lidmaatschap. Tevens is er tijdens de show een expositie te zien van de schilderijen van Heleen Goutbeek uit haar onlangs verschenen boek ‘Voguls’, dat zij samen met Atty van Lenteren heeft gemaakt.

De vogelshow is gratis toegankelijk. De officiële opening is op donderdagavond, waarna om 20.00 uur de tentoonstelling geopend is voor publiek. Op vrijdag is de show van 10.00 tot 22.00 uur open, op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.