Home / / Dalfser raad wil onderzoek naar mogelijkheden tijdelijke mini-woningen

Dalfser raad wil onderzoek naar mogelijkheden tijdelijke mini-woningen

DALFSEN – De voltallige gemeenteraad van Dalfsen steunt het voorstel van wethouder Andre Schuurman om te onderzoeken (en eventueel pilots op te zetten) of het mogelijk is om zogenaamde ‘Tiny Houses’ te bouwen voor jongeren en mensen die met spoed een woning nodig hebben.

Woningcorporatie Vechtdal Wonen ziet mogelijkheden in de tijdelijke verhuur van Tiny Houses in de kernen. Vooral om tegemoet te kunnen komen aan de woningbehoefte onder jongeren en spoedzoekers.

Mensen die bewust kiezen voor een kleinere ecologische voetafdruk en daarbij ook een kleinere woning, hebben andere behoeften. Zij vinden het juist prettiger om in een groene omgeving te wonen, hun eigen huis te mogen bouwen en voor langere tijd op een locatie te blijven. Voor deze locaties denkt de wethouder aan het erf van een boerderij, bij een landgoed, in een nieuw aan te planten bos. Hij denkt daarbij vooral in combinatie met het afbreken van oude agrarische schuren (VAB). Maar ook een stuk grond (van de gemeente) waar op dit moment geen goede bestemming voor is, kan een mogelijkheid zijn.

Ook de duur van deze tijdelijke bebouwing, vijf, tien of vijftien jaar is onderdeel van het onderzoek. Als voorbeelden haalde hij Zwolle aan, waar studentenwoningen gecreëerd zijn in zogenaamde containerwoningen. Ook kon hij zich voorstellen dat niet iedereen in een hutje op de hei wilde wonen en dat er voor de eerste twee doelgroepen wel het een en ander aan nutsvoorzieningen moet worden aangelegd. In het originele voorstel stond dat er voor Nieuwleusen geen onderzoek kwam, maar dat werd door de raad van tafel geveegd. Tijdelijke bebouwing voor recreatie is geen onderdeel van het onderzoek.

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.