Home / / Dalfser kunstenaars exposeren in gemeentehuis
Schilderij Kreta Monique Guldemond

Dalfser kunstenaars exposeren in gemeentehuis

DALFSEN – Kunstenaars Quinten Bulte en Monique Guldemond exposeren van 21 november tot en met 6 januari hun werk in de foyer van het gemeentehuis in Dalfsen. De natuurfoto’s van Bulte en de schilderijen van Guldemond zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Fotograaf Quinten Bulte (22 jaar) is geboren in Maassluis en woont sinds 2006 in Dalfsen. Hij is gefascineerd door de natuur. Zijn specialiteit is macrofotografie; door op een spannende wijze insecten en planten te fotograferen probeert hij mensen mee te laten genieten van al het moois dat de kleine wereld te bieden heeft. Veel van zijn foto’s zijn gemaakt in en om Dalfsen, zoals op het landgoed Rechteren en langs de Vecht. De laatste jaren fotografeert hij ook veel in het buitenland, vooral in Zuidoost-Azië. Nadat hij in 2014 genomineerd was voor de WNF-award ‘juryprijs voor 12-18 jaar’ is het hem het jaar daarna gelukt om de WNF Young Talent Award in de wacht te slepen, een van de meest prestigieuze prijzen voor natuurfotografie in Nederland. Zijn winnende foto is op deze expositie te zien.

Monique Guldemond (55 jaar) woont al ruim zeventien jaar in de gemeente Dalfsen. Sinds twee jaar schildert ze. “Tijdens een vakantie in Kreta kreeg ik na het nemen van een foto, eigenlijk vanuit het niets, de intense behoefte te gaan schilderen. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, maar ben er gewoon voor gaan zitten,” vertelt ze. “Ik heb nog geen schildercursus of workshop gevolgd, graag wil ik eerst ontdekken wat er uit mezelf komt. Ik ben een echte amateurschilder die intuïtief schildert en tekent, niet gehinderd door kennis en ervaring. Een grote ontdekkingsreis. Heerlijk ín het moment en uít je hoofd zijn, dat is in grote lijnen wat schilderen zo fijn maakt om te doen voor mij.”

Lees ook

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

OMMEN – Het verkiezingsprogramma is klaar, de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.