Home / / Burgemeester Erica van Lente verwelkomde Sinterklaas in Dalfsen

Burgemeester Erica van Lente verwelkomde Sinterklaas in Dalfsen

DALFSEN – Na de intocht in Apeldoorn, zette de boot van Sinterklaas afgelopen zaterdag direct koers richting Dalfsen. Aan de kade heette burgemeester Erica van Lente, de Sint met circa twintig Pieten van harte welkom. Sinterklaas werd door honderden kinderen met ouders, opa’s en oma’s op de pakjesboot de Vechtvaarder toegezongen.

Onder begeleiding van muziekvereniging Excelsior ging de route langs de Westermolen naar het Kerkplein. Het was een drukte van jewelste; vanaf de kade naar het Kerkplein stond het zelfs drie rijen dik. De hoofdpiet riep om meer pepernoten, met de woorden: “Ik wist niet dat er zoveel kinderen in Dalfsen woonden, we komen bijna pepernoten tekort!”

Op een speciaal gebouwd podium, waar een Sint DJ voor de muzikale omlijsting zorgde, ontving de goedheiligman vele kinderen. Voor de allerkleinsten was er een gezellige kindermiddag in Kerkelijk Centrum De Overkant. De organisatie was ook deze keer weer in handen van Ondernemend Dalfsen, daarnaast hebben vele vrijwilligers meegeholpen om de intocht wederom tot een groot succes te maken.

Tekst/foto: Evert jan Goos

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.