Home / / Burgemeester en wethouder onthullen SamenLoop voor Hoop Monument

Burgemeester en wethouder onthullen SamenLoop voor Hoop Monument

‘Het is een Monument om even bij stil te staan’

OMMEN – Lieve woordjes, tot de verbeelding sprekende teksten, getekende hartjes en kusjes. Het is allemaal te zien bij het SamenLoop voor Hoop Monument, dat zaterdag 23 november om 11.00 uur aan de Vechtkade wordt onthuld door burgemeester Hans Vroomen en wethouder Ko Scheele. Een uniek moment in de geschiedenis van de SamenLoop voor Hoop Ommen, die ooit door KWF Kankerbestrijding in Nederland geïntroduceerd is en door onder andere de Ommer samenleving volledig omarmd is.

“Niet alleen tijdens het evenement zelf, maar ook nu bij de realisering van het monument heeft iedereen zijn/haar volledige medewerking verleend. Het is echt een Monument door en voor Ommenaren geworden. Fantastisch en heel bijzonder”, prijst Lidy Zwiers als voortrekker van de SamenLoop, die tot nog toe drie keer met groot succes in Ommen is gehouden. Of er een vierde SamenLoop voor Hoop komt? Lidy wil er geen uitspraak over doen. “Het zou zomaar kunnen, maar het moet niet. Belangrijkste is dat er draagvlak voor is. Dan komt de vraag vanzelf.”

Wij dragen een steentje bij

Draagvlak was er het afgelopen jaar zeker tijdens de SamenLoop voor Hoop afgelopen mei. Iedereen herinnert zich nog wel de wandelende mensenmassa, de aangrijpende verhalen, maar ook de mooie momenten en de fantastische opbrengst van ruim 125.000 euro voor het KWF, waarmee verder onderzoek naar kanker mogelijk is gemaakt. Het draagvlak was toen geweldig, maar ook nu bij de realisering van het Monument, geïnitieerd en begeleid door Natasja Martin en Karen Fuykkink. Vrijwilligers, maar ook de gemeente en het bedrijfsleven hebben zich onvermoeibaar getoond bij de realisering van dit prachtige initiatief, dat net als de SamenLoop voor Hoop is gerealiseerd onder het thema: ‘wij dragen een steentje bij’.

Dat thema komt letterlijk tot uiting in het Monument, waarin ruim achthonderd steentjes, van de deelnemers zijn verwerkt. “Het is een Monument om even bij stil te staan, om mensen te herinneren”, meent Lidy. Ze hoopt dat velen de onthulling van het SamenLoop voor Hoop Monument bij zullen wonen als eerbetoon aan diegenen, die deze ziekte niet hebben overleefd, maar ook als steunbetuiging voor alle nabestaanden en mensen, die vandaag de dag met de ziekte worstelen.

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.