Home / / Burgemeester Erica van Lente verwelkomt Sinterklaas en zijn Pieten in Dalfsen

Burgemeester Erica van Lente verwelkomt Sinterklaas en zijn Pieten in Dalfsen

DALFSEN – Komende zaterdag zal de boot van Sinterklaas over de Vecht, koers zetten richting Dalfsen. Om twee uur ’s middags meren de goedheiligman en maar liefst twintig Zwarte Pieten aan bij de haven van Dalfsen.

Vanaf de haven zal Sinterklaas zich samen met Burgemeester Van Lente en onder begeleiding van Excelsior, te voet bewegen langs het gemeentehuis, richting de Westermolen. Hier slaat de stoet rechtsaf de Molenstraat in en gaat via het koffiesteegje, linksaf naar de Prinsenstraat. Daar komt het Kerkplein in zicht en zal de muziek van de speciale Sint-DJ al te horen zijn.

Sinterklaas betreedt het podium zodat alle kinderen het goed kunnen zien. Hier kan iedereen Sinterklaas een warm welkom geven. Met de hulp van ASC Dance en de Pieten op het podium, zal dat ongetwijfeld lukken. Voor de allerkleinsten is er een gezellige kindermiddag, waarbij de jonge kinderen de kans hebben om bij Sinterklaas langs te komen. Dit vindt voor de eerste keer plaats in het gebouw de Overkant.

Organisatie Ondernemend Dalfsen staat ieder jaar garant voor de intocht van Sinterklaas in Dalfsen. De centrale organisatie is in handen van een groep van 10 vrijwilligers uit Dalfsen. Daarnaast zijn er zo’n 35 vrijwilligers en ondernemers actief bij de intocht op de dag van de aankomst. De toegankelijk van dit evenement vinden de winkeliers erg belangrijk. Doel is dat alle kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s deze oergezellige en veelzijdige intocht gratis mee kunnen maken. Daarom wordt de intocht mede mogelijk gemaakt door sponsoren en door de Rabobank ClubSupport campagne.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.