Home / / Bos Bedden Loopgroep AG ’85 actief in de regio

Bos Bedden Loopgroep AG ’85 actief in de regio

VECHTDAL – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij meerdere wedstrijden actief.

In Etten Leur werd voor de 37e keer de Marathon Brabant georganiseerd. Een marathon die bij veel oudere AG-ers nog nostalgische herinneringen oproept, omdat ze hier in het verleden ook aan hebben deelgenomen. Michiel Huzen liep de 42,195 kilometer in een tijd van 3.08.12. Hij verbeterde hiermee zijn persoonlijk record en het clubrecord Mannen 40+ die al op zijn naam stond met 7.20 minuten. Fred Koningstein debuteerde op de marathon met een tijd van 4.07.18.

De Diepe Hel Holterbergloop voert de deelnemers over de toeristenweg van de Holterberg. Dit is een weg met veel hoogteverschillen en daarin ook de afdaling naar en de klim uit De Diepe Hel. De deelnemers aan de wedstrijd over 10 kilometer starten in Nijverdal en finishten in Holten. Albert Mussche liep de 10 km in een tijd van 38.39, Michel Wierbos 38.45, Corina Wierbos 44.44 en Elvira Laarman-Snel 56.58 minuten.

Michiel Huzen nam deel aan de allerlaatste Bergrace by Night, die voor de 41e keer werd georganiseerd. Hierbij lopen de deelnemers aan de wedstrijd over 11,6 kilometer na de start vanuit het stadion op de Wageningse Berg in Wageningen naar de Grebbeberg in Rhenen, die verlicht is met 1.000 brandende kaarsjes, waarna de finish bij Ouwehands dierenpark plaatsvindt. De start vond plaats om half elf ’s avonds en het was nieuwe maan, zodat het een mooie donkere Bergrace by Night was. Michiel Huzen liep samen met zijn broer naar een tijd van 1.17.10.

Bij de Najaarsloop in Epe liep Albert Mussche de 10 kilometer in een tijd van 40.51 minuten.
Bij de Lemelerbergloop gaan de deelnemers over een onverhard parcours met veel hoogteverschillen van de Lemelerberg. Michiel Veldman liep de 5,3 kilometer in een tijd van 19.57 minuten. Henk Slager liep de wedstrijd over 10,8 kilometer in een tijd van 41.00 minuten en werd daarmee tweede bij de Mannen senioren. Lambert Russcher liep een tijd van 45.59 minuten en Sjaco Aalbers 1.07.25.

Een dag voorafgaand aan de Berenloop op Terschelling worden bij Kleintje Berenloop de wedstrijden over kortere afstanden gelopen. Rita Bollemaat liep de wedstrijd over 10 kilometer in een tijd van 1.09.01 en Anita Vasse in 1.10.20.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.