Home / Ommen / Balkbrug pakt eerste driepunter ten koste van OVC ’21

Balkbrug pakt eerste driepunter ten koste van OVC ’21

BALKBRUG – SC Balkbrug heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op eigen veld won de ploeg zondagmiddag met 3-1 van OVC’21.

Eind vorig seizoen was Balkbrug in mineur. Op neutraal terrein, op de accommodatie van v.v. Oldeholtpade ging de beslissingswedstrijd tegen FC Harlingen na verlenging de mist in. De terugkeer naar de vijfde klasse was daar. Heel eventjes maar. De KNVB was genadig. De bond deed een hertelling en oordeelde dat Balkbrug niet hoefde te degraderen. Doe er je voordeel mee ben je dan geneigd te denken, maar vooralsnog doet ‘De Balk’ niets met deze megameevaller. De selectie van de instappende Piet Elzinga staat na vijf duels nog op de nul en er ligt nu al een kratertje naar de reddingsboeien EHS ’85 en DSC ’65.

Tegenstander OVC ’21 bekoorde met een fijne voorstelling op de zaterdagavond, waarin EHS ’85 met een kansloze 5-0 nederlaag werd teruggestuurd naar Emmerhout. Afgaand op de ranglijst een makkie voor de formatie van Freek Goeree, maar in de liefde en het voetbal is veel, zo niet alles mogelijk?

Een volmondig ja! Pfff, wat moet je er van zeggen? Zonder strijd geen overwinning? Zoiets.  Natuurlijk OVC ’21 voetbalde gemakkelijker. De thuisclub compenseerde dat met een smak strijdlust en eerlijk is eerlijk, het zat de ploeg van Piet Elzinga eindelijk eens mee. Nadat Floris Mensinga de openingstreffer van thuisspeler Lennart Baas egaliseerde werd op basis van de ranglijst een en ander verwacht van de bezoekers. Maar De Balk was bereid de pollen uit het gras lopen. Gif in de donder! Bovendien had Elzinga in de persoon van Joey Overes een kleine geweldenaar op het krijgsveld staan, als bewaker van de fatale lijn.

Tja, dat gebeurt soms: het loopt niet lekker loopt, of nee, het zit tegen en het noodlot keert zich tegen je. De bezoekers uit Ommen zien een doelpunt afgekeurd worden, omdat arbiter Bennie Mulder de voordeelregel vergeet toe te passen. Dennis ter Burg heeft commentaar en pakt geel. Baas schopt Balkbrug in hoger sferen en bekroond voorbereidend werk van Freek Haveman met de hoogst mogelijke beloning (2-1). Als Ter Burg even later nijdig de Derbystar een dreun geeft nadat er gefloten is, mag de man met de fluwelen trap afkoelen in de kleedkamer. Tien tegen elf en de tijd dringt.

Nee, het is niet de dag van de ‘squadra azzura’. De beoogde 2-2 blijft uit, zeker als de robuuste Patrick Bloemberg zijn visitekaartje afgeeft en het voorwerk van alweer Haveman voorziet van een gouden lijst (3-1). OVC ’21 is met het schaamrood op de kaken van de roze wolk getuimeld en druipt af. De snor van Piet Elzinga staat deze week triomfantelijk omhoog.

Opstelling: Scholman; Van Stegeren (45. Veldkamp), Meijerink, Legebeke en Haverkort; Ter Burg, Mensinga; Leon Mulder; Leuninge, Schokker en Herbrink(80. Maurice Mulder).

Stand 4D: KSC 7-16, Sweel 5-15, Titan 6-14, OVC ’21 7-13 (20-7), Bargeres 6-9 (14-15), Gasselternijveen 6-9 (7-9), VIOS 6-8, Schoonebeek 7-8, Zwartemeerse Boys 6-7, DVC ’59 7-6, Sleen 6-5, DSC ’65 6-5, EHS ’85 5-4 (9-12) en Balkbrug 6-3.

Let op: OVC ’21 speelt zaterdagvond tegen Bargeres. De aftrap is gepland om 19.00 uur. 

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.