Home / / AutoMaatje Dalfsen zoekt nieuwe chauffeurs

AutoMaatje Dalfsen zoekt nieuwe chauffeurs

DALFSEN – AutoMaatje Dalfsen – een project van Saam Welzijn, ondersteund door de ANWB – zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers die als chauffeur de sociale vervoersdienst willen versterken. Inwoners van Dalfsen die jonger dan 75 jaar zijn, over een auto beschikken en af en toe wat tijd over hebben, kunnen zich aanmelden.

Door het verzorgen van een rit helpt de chauffeur een dorpsgenoot om mee te blijven doen in de maatschappij. Iemand die van A naar B wil, belt met AutoMaatje Dalfsen. Vervolgens wordt een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De gereden kilometers worden daarna door de klant aan de chauffeur betaald.

De chauffeurs krijgen vooraf een aanmeldingsgesprek. Daarin geven ze aan wanneer ze beschikbaar zijn en wat de mogelijkheden van hun auto zijn. Heeft de auto bijvoorbeeld een hoge instap of kan er een rolstoel of rollator mee? AutoMaatje heeft geen vervoersplicht, omdat het geen taxibedrijf is. Ook een chauffeur staat het altijd vrij een rit al dan niet te accepteren. AutoMaatje is niet inzetbaar voor woon-werkverkeer of vervoer ten behoeve van onderwijs.

AutoMaatje heeft dit jaar tot nu toe al 648 ritten gemaakt voor 167 ingeschreven klanten. Op dit moment zijn er 22 beschikbare chauffeurs. Dat zijn er niet voldoende om aan alle vragen te kunnen voldoen. Voor meer informatie of aanmelding kan contact opgenomen worden met AutoMaatje Dalfsen: 06-28338624 of Saam Welzijn: 0529-793012, automaatje@saamwelzijn.nl.

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.