Home / / Alie Hartholt uit Dalfsen wint de mooiste wandelgidsen van Nederland

Alie Hartholt uit Dalfsen wint de mooiste wandelgidsen van Nederland

DALFSEN – Afgelopen week ontving Alie Hartholt haar prijs. Maarten Metz – ambassadeur van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig – was speciaal voor deze gelegenheid naar Dalfsen afgereisd, om deze prijs persoonlijk te overhandigen.

Iedere maand verloot uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig al haar wandelgidsen. Dat zijn er inmiddels bijna vijftig met een winkelwaarde van bijna zevenhonderdvijftig euro. “Ik heb me een tijdje geleden via de website opgegeven maar had niet verwacht al zo snel in de prijzen te vallen!” Alie Hartholt pakt aan haar keukentafel een doos uit met wandelgidsen die uitgever Maarten Metz persoonlijk kwam brengen.

“We hadden al een paar gidsjes van Gegarandeerd Onregelmatig,” vertelt Alie terwijl ze samen met haar man Henk de boekjes een voor een bekijkt. “Vooral het boekje ‘Wandelen op de grens van bos en boerenland’ van Rob Wolfs is onze favoriet. De hele dag door een bos lopen gaat vervelen en in deze gids staan juist routes langs bosranden. De mooiste was een route vlakbij Heino.”
Alie en Henk zijn enthousiaste wandelaars. “Meestal pakken we Lange Afstands Routes. We hebben het Maarten van Rossum Pad gelopen van Den Bosch naar Ommen. Nu zijn we bezig met het Havezathenpad in Overijssel.” Nadeel van deze routes is dat begin en eindpunt ver van elkaar af liggen. “Soms rijden we met twee auto’s naar het eindpunt. Dan weer met een auto naar het beginpunt en dan kunnen we pas beginnen met wandelen naar de andere auto. Voordeel van rondwandelingen is dat je niet zo ingewikkeld hoeft te doen.”

Eerder met pensioen

Voorlopig hebben Alie en Henk Hartholt genoeg rondwandelingen om uit te kiezen. “Ik mag wel eerder met pensioen!” roept Alie wanneer ze alle gidsen op de keukentafel heeft uitgestald. “Heel gevarieerd en origineel ook”, vult Henk aan. “Moet je dit zien: wandelen in Vinexwijken! Dat heb ik nog nooit gezien.”

Doe mee en maak kans

Alie vulde dit jaar een reclamekaart in van Gegarandeerd Onregelmatig . Met koeienletters stond daarop: “Win de mooiste wandelgidsen van Nederland!” Ze gaf zich direct op en won de maandelijkse prijs van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ga naar www.gegarandeerdonregelmatig.nl en geef je net als Alie op voor de prijsvraag.

Maarten Metz overhandigt Alie Hartholt meer dan 40 wandelgidsen in Dalfsen.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.