Home / / Conceptprogramma voor ’75 jaar Vrijheid’ in gemeente Ommen

Conceptprogramma voor ’75 jaar Vrijheid’ in gemeente Ommen

OMMEN- Het bestuur van de Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid heeft maandag 11 november het conceptprogramma van de evenementen die in 2020 georganiseerd gaan worden, gepresenteerd. De belangstelling was overweldigend. De reacties van de ongeveer 60 aanwezigen uitsluitend positief.

Stichting

In 2020 herdenkt en viert Nederland dat de 2e Wereldoorlog 75 jaar geleden is geëindigd. In Ommen is om de herdenkingen en festiviteiten te organiseren, een stichting opgericht die de afgelopen maanden aan de slag is geweest met het maken van plannen, het vinden van financiële middelen en betrekken van vrijwilligers en organisaties. Inmiddels zijn de plannen in een vergevorderd stadium en is het tijd om concrete afspraken te maken en de vrijwilligers te informeren over de stand van zaken. Ommen en de verschillende dorpskernen krijgen 7 dagen waarop herdacht en gevierd gaat worden.

Verder volgt de Ommer stichting de landelijke kalender wat betreft de vieringen en herdenkingen. Op 11 april 2020 wordt de bevrijding van Ommen gevierd.

Dropping in Stegeren

De eerste zaterdag van de zomervakantie is er een dag met heel veel veteranen. Dan wordt in Stegeren een dropping nagespeeld en worden parachutisten en goederen gedropt boven het veld dat, als enge veld in Nederland nooit is verraden aan de bezetter. ’s Avonds is er een “Anjerconcert” van de “Kapel van de Bereden Wapenen” Voor en na de kapel zal een DJ de muziek verzorgen in de lijn met het thema van de avond “Vrijheid/Freedom”

Educatief programma

Naast de genoemde dagen is er een uitgebreid educatief programma voor de scholen in Ommen in ontwikkeling. Er een demoversie van de app getoond. Deze is straks gratis te downloden en blijft ook na 2020 bestaan. Om de zichtbaarheid nog meer te vergroten is er een website in de lucht en beschikt de stichting over een Facebook- en Instagramaccount. Het is de bedoeling dat gedurende de herdenkingen en vieringen schoolkinderen de inloggegevens van Instagram krijgen en zo op hun eigen wijze de herdenkingen kunnen vastleggen.

Wie meer informatie wil kan nu terecht op de website. Daarop staat ook de link naar de social media en de PowerPoint die maandag is vertoond.

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.