Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Een man die werkzaamheden uitvoert aan het zwembad ‘Heidepark’ in Lemelerveld in 1964. Wie herkent de man? Dankzij de familie Blikman Kikkert, die zich in 1854 vlakbij het huidige Lemelerveld vestigde en was betrokken bij het ontginnen van de omgeving, ontstond een bosachtig park in het midden van uitgestrekte heidevelden. Dit park kreeg de naam “Heidepark” en werd voorzien van een vijver met badgelegenheid. De vijver werd in 1934 door de Heide Mij. vergroot en uitgediept en omgedoopt tot “zwembad Heidepark”. Naast de werkzaamheden van de Heide Mij. waren diverse bedrijven betrokken bij de inrichting en onderhoud/exploitatie van het zwembad. In het album “1934-1936 – Rekeningen zwembad Heidepark” op de website OudOmmen.nl/beeldbank hebben we diverse documenten en rekeningen gepubliceerd die betrekking hebben op deze werkzaamheden. Zo bracht de “Nederlandsche Heidemaatschappij” in 1934 f 1851,19 in rekening en subsidieerde de Gemeente Ommen de werkzaamheden met een bedrag van f 1433,79. Van Eerten & Zonen zorgde in 1934 voor 2000 toegangsbewijzen in bloks (f 3,50) en 1000 toegangsbewijzen op carton (f 6,-). Andere betrokken bedrijven waren o.a.: G.J. te Kiefte; H. Lemmers Nijverdal (boringen); G.J. Keukenkamp (timmerman/aannemer); E. Hanning (reclame- advertentiebureau); Ellenbroek; H. Lommers (schoen- zadelmakerij); F.G. Geissler (kachelsmederij); H. Jansen (smederij) en K. Timmerman/W. Beumer (rijwielen/motoren). Ook een van de leveranciers was de firma W. Schaapman (warenhuis), tevens de bron van de hierboven genoemde documenten/rekeningen én de bron van het zoekplaatje van deze week.

Op het vorige zoekplaatje (IL0014, 25-jarig jubileum van de raadsleden Immink, Seinen, Moerman en Hurink) uit deze 2-wekelijkse reeks hebben we helaas geen reacties ontvangen.

Reacties met vermelding van archiefnummer GZ0050 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Taxi Steen, een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke benadering van de passagier hoog in het vaandel heeft staan.

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.