Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

Prijswinnaars van de Boerenleenbank in Ommen poseren voor fotograaf Herman Wigbels. De foto is gemaakt in 1967. De linker helft van de foto is in week 40 gepubliceerd. De man helemaal achteraan links is Herman Habers de melkboer, hij reed met een SRV wagen door de wijk. Hij had een winkel op de hoek Varsenerstraat/Bermerstraat. De man rechts vooraan is mogelijk Arie Speelman, oud directeur van de NMB bank, destijds achter de Hervormde kerk. Wie helpt ons aan de andere namen?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 50 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Ditty Winters, Dineke Hulsink-Veurink en Gerrit Volkerink voor de informatie over het vorig zoekplaatje in deze 2-wekelijkse reeks, in dit geval het linker deel van het zoekplaatje van deze week ( haw_58585-1, week 40), samengevat: Het betreft een kleurplaatwedstrijd van de boerenleenbank. Het meisje met de badmintonrackets is Ditty Winters, het 2e meisje van rechts is Dineke Veurink en had de 3e of 4e prijs. De man links op de foto is óf Anton Niens uit Vilsteren, later bestuurslid van de Rabobank Ommen, óf zijn broer van de Vilsterse Allee (lijken op elkaar). De man rechts op de foto is mogelijk dhr. Hollak, oud directeur van de kruidendrogerij “Angelica”. Ook dank aan Gerrit Volkerink voor de genoemde namen bij het zoekplaatje van deze week. Verder dank aan Jan Rosink die meer namen heeft aangereikt van personen die aanwezig waren bij de opening van het groene kruisgebouw in Dalfsen in februari 1962 (week 26, zoekplaatje haw_60234): Dhr. W. Zweerts; mevr. van Bruggen-Mulder; dhr. T.H.J. Kleve; dhr. G.J. Stegeman; dhr. S. Sikkes; mevr. D. Scholten-Roemerman en dhr. K. Bos.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_58585-2 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting “De Darde Klokke” met het “Drie moandeleks tiedschrift veur Ommen”.

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.