Home / / Zaterdagavondexperiment OVC ’21 geslaagd

Zaterdagavondexperiment OVC ’21 geslaagd

DALFSEN – De ware voetballiefhebber kwam zaterdag op Westbroek aan zijn trekken. Eerst een kijkje bij OZC versus Bergentheim, daarna snel een biertje en als de wiedeweerga naar de oostzijde van het sportpark. Zustervereniging OVC ’21 is aan het experimenteren geslagen. De traditionele zondagclub programmeerde de wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys een dag eerder, in de namiddag. Of dat een genoegen was? Het antwoord: een volmondig ja!

Op de valse grassprieten van Westbroek opende de thuisclub veel beter dan ‘The Boys from Black Lake’. Vanaf de aftrap werd koers gezet naar de goal van Jari Wösten. Met kunst en vliegwerk hield de Drentse ploeg het een kwartier lang droog. Dennis ter Burg, de ‘dirigent van Goeree’, verklaarde de galavoorstelling voor geopend. Afgeslagen corner, balletje op een metertje of twintig voor de goal controleren, kijken en in de bovenhoek draaien. Een sprankelend spatje zonlicht op een druilerige en sombere herfstdag. Maar het korps van Goeree liet na de boys uit Zwartemeer te killen en dat had tot naar gevolg kunnen leiden. Na rust kregen de bezoekers gang en kleur. Of er Ritalin in de thee was gestopt. Scholman moest een paar keer ingrijpen en liet zien berekend te zijn op zijn taak als doelwachter.

De 2-0 van Tyron Schokker halverwege het tweede bedrijf was de bevrijding. Langzaam maar zeker ebde het verzet en het geloof bij de Drenten weg. Met de 90 op de denkbeeldige klok pikte routinier Jeroen Legebeke ook nog een goaltje mee en zorgde daarmee voor een opperbeste stemming in en rond clubhuis De Spil. Een voetbalwedstrijd onder etenstijd? Nou ja, een hamburger van de bakplaat is ook prima. Pilsje erbij voor het wegspoelen. Beetje zeuren. Beetje klieren. Beetje babbelen. Ach, we zijn hier nu toch en buiten regent het nog steeds. Eentje kan nog wel. Proost. Op de overwinning. Zwartemeerse Boys werkte mee aan het experiment, mede omdat het de spelers prima uit kwam. “Och, is weer eens wat anders”, sprak een meegereisde supporters in sappig Drents. “De jongens gaan straks gelijk door naar het piratenfeest.” En met een knipoog, “kunnen ze morgen de roes uitslapen in plaats van naar de voetbal.”

Opstelling: Scholman; Verbeek (75. Veldkamp), Meijerink, De Wit en Haverkort; Mulder, Leuninge en Ter Burg; Herbrink, Schokker en Herbrink (55. Van Haarlem).

Stand 4D na de wedstrijd OVC ’21-Zwartemeerse Boys : OVC ’21 4-7, Sweel 2-6, KSC 3-6, VIOS 2-4 (4-2), Titan 2-4 (6-5), Zwartemeerse Boys 3-4, Bargeres 2-3 (2-2), Gasselternijveen 2-3 (2-3), DVC ’59 3-3, Sleen 2-2, Schoonebeek 3-2, DSC ’65 2-1 (3-4), EHS ’85 2-1 (2-4) en Balkbrug 2-0.

Zondag speelt OVC ’21 in Sleen tegen de lokale voetbaltrots die haar naam ontleent aan de plaats van herkomst. Aftrap 14.00 uur.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.