Home / / Vilsteren verzuipt in Deventer bij UD

Vilsteren verzuipt in Deventer bij UD

DEVENTER – Het is nog niet het seizoen van VV Vilsteren. De ploeg verloor zondag ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Koninklijke UD in Deventer eindigde het in 7-2.

In 1875 werd in Deventer voetbalclub UD opgericht. Utile Dulci, vertaald vanuit het Latijn ‘het nuttige een het aangename gepaard’. Honderd jaar later ontving de club het predicaat ‘Koninklijk’. Tot een jaartje of tien geleden speelde Koninklijke UD in de top van het nationale amateurvoetbal. Bij elk doelpunt van de thuisclub bulderde het kanon vanaf sportcomplex Het Schootsveld.

In de periode tussen 2009 en 2019 zweeg het kanon en gleed de klassieke, ooit wat deftige vereniging af naar de kelderklasse van het amateurvoetbal. Wat rest is een verlangen naar de vervlogen hoogtijdagen van weleer. De eer het prachtige witte shirt met de rode sjerp te mogen dragen en verdedigen leeft niet bij de jeugd. Het is een relict uit vervlogen tijden.

Vilsteren snakte na twee nederlagen naar een lichtpuntje. De overgang van Noord naar Oost verloopt tot dusver stroef, al is de competitie nog pril. Het kanon het zwijgen opleggen was de eerste voorwaarde voor Dik Runherd en zijn keuze-elf.

Het kanon zweeg zondagmiddag inderdaad. Dat was niet omdat Vilsteren de thuisclub van scoren afhield, maar blijkbaar is met de traditie gestopt. Was dat niet gebeurd, dan had het eeuwenoude vernietigingsapparaat in het openingskwartier al twee keer gebulderd. Kyan Hartskeerl en Mika Cornelissen zorgden er voor dat Runherd al na een kwartier van tactiek veranderde. De behoudende 4-4-2 ging de afvalbak in en de klassieke 4-3-3 kwam uit de hoge hoed. De schade bleef beperkt tot 2-0.

Na de thee gaat het helemaal mis. Binnen tien minuten loopt UD via Job Viser en twee keer Jari Veldwijk uit naar 5-0. “We speelden vandaag niet goed”, beaamde Runherd met veel gevoel voor understatement. “De strijdlust die er tegen Raalte wel was ontbrak. En zeker, er is groot verschil tussen Noord en Oost. De handelingssnelheid is veel hoger hoorde ik een van mijn spelers klagen.” Pim Kamphuis en Wouter Mars schieten Vilsteren dichterbij, maar in de slotfase zorgt Johan Dijkstra voor treurige cijfers (7-2) gezien vanuit Vilsters perspectief.

Stand 5F: Raalte 3-9 (16-4), IJsselstreek 3-9 (12-5), Sallandia 3-9 (10-4), UD 3-7 (12-6), Mariënheem 3-6 (11-5), Emst 3-6 (9-6), Wesepe 3-3 (10-7), CCW ’16 3-3 (13-14), Twrwolde 3-3 (7-10), V en L 3-1 (7-14), Go Ahead 3-1 (7-16), Vilsteren 3-0 (5-16) en Wissel 3-0 (1-12).

Op de Molenesch stuit Vilsteren zondag op Wesepe. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.00 uur.

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.