Home / / Vilsteren op passie en karakter langs Wesepe

Vilsteren op passie en karakter langs Wesepe

VILSTEREN – Vilsteren kende een stroeve competitiestart en stond na drie duels nog steeds op de nul. De afdeling Oost vertoonde tot de vooravond van wedstrijd nummer vier gelijkenissen met een gruwelkabinet. Maar, ‘Don’t stop believin’, predikt Steve Perry, zanger van de Amerikaanse band Journey. Met Wesepe op bezoek leek er op papier wat mogelijk. De ploeg van trainer Maikel Jansen of Lorkeers heeft drie puntjes bijeen gesprokkeld. Kon in het Vilsterse kamp het waakvlammetje worden aangewakkerd tot een hels vreugdevuur?

Jawel, jawel, welzeker! Zo saai en slaapverwekkend als Nederland tegen Noord-Ierland, zo vermakelijk en meeslepend was de ontmoeting tussen Vilsteren en Wesepe. Zo zie je maar, dat heeft niets met niveau te maken, maar met inzet, passie en hartstocht.

Zonder strijd geen overwinning. Het kwam uit de tenen bij de boys van Runherd. De oefenmeester van Vilsteren was na afloop eerlijk. “Wesepe voetbalt makkelijker. Na de 3-3 kon het beide kanten op, maar ik moet mijn ploeg een dik compliment geven. Ze hebben keihard gestreden voor deze overwinning. We zijn van de nul af.”

De bezoekers maakten op de Molenesch geen geheim van de bedoeling. Eenrichtingsverkeer richting Stefan Hendriks. Het overdonderende begin leidde tot schrikmomenten, maar geen directe schade. Tot Chiel Mars zich verslikt. Rens Broekhof plukt de bal van zijn schoen en maakt vrij voor Hendriks geen fout. Even later. Was het een kans? Niet echt. Een zondagschot van Sven Koggel dwarrelt van grote afstand via de lat zomaar in het net. Wesepe is beter, maar Vilsteren hoeft tot de thee geen schadeformulieren in te vullen. Sterker nog, de elf van Runherd gaan op de plus de rust in. Wat een precisie heeft die Vlierman in zijn rechter. Hij weet maatje Wouter Mars op de blind te vinden. Die gooit er een sprintje tegen aan, geeft de verdediging uitzicht op zijn rugnummer en schuift binnen.

Als Rens Broekhof na de thee een vrije trap tegen de deklat dendert, doet Richard van Gelder het spelbeeld recht aan. Invaller Kevin Teunissen schiet Wesepe op 2-3 en langs de lijn heerst de gedachte dat dit de genadeklap is. De commando’s van Runherd weigeren de vlag te strijken. Doelman Lars Jansen weet de snode plannen van Mars nog te voorkomen, maar de bal valt voor de voeten van Henri Tuin. Die voorziet zijn invalbeurt van toeters en bellen (3-3). De laatste tien minuten is smullen geblazen voor de neutrale kijker en spanning wegblazen voor de supporters aan beide zijden. Het kwartje kan beide kanten op vallen, maar knikkert de goede kant op, gezien vanuit Vilsters perspectief. Weer weet Vlierman zijn pass de juiste koers en snelheid mee te geven. Mars heeft de brommer al aangetrapt en is net wat eerder ter plaatse dan doelwachter Jansen. Tergend langzaam rolt de Derbystar tegen het nylon. 4-3, de eerste driepunten van het seizoen. Zwaarbevochten, maar zijn dat niet de mooiste? Ja, ja, dat mag gevierd worden hoor!

Opstelling: Hendriks; Van der Kolk, Noordman, Chiel Mars en Mathijs Kampman; Kamphuis (60. Tuin), Korstee (70. Lars Kampman), Niens en Vlierman; Wouter Mars en Sven Koggel (82. Bloo).

Stand 5F: Raalte 4-12 (19-5), Sallandia 4-12 (14-7), UD 4-10 (17-6), IJsselstreek 4-10 (15-8), Emst 4-9, Mariënheem 4-6, Epse 4-5, Wesepe 4-3 (13-11), CCW ’16 4-3 (14-17), Terwolde 4-3 (8-13), Vilsteren 4-3 (9-19), Go Ahead 3-1, V en L 4-1 en Wissel 3-0 (1-12).

Vilsteren koerst zondag naar Deventer. Op sportcomplex Keizerslanden moet IJsselstreek in bedwang worden gehouden. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.00 uur.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.