Home / / Uitbreiding parkeerplaats Voormars

Uitbreiding parkeerplaats Voormars

OMMEN – De parkeerplaats op de Voormars in het centrum wordt uitgebreid. Op het huidige overloopterrein van het aan de westkant van de stad gelegen terrein komen 65 extra permanente parkeerplaatsen. Hiertoe wordt de ontsluiting en de oversteekplek van de parkeerplaats verbeterd. Voor het parkeren in het centrum heeft de gemeente 250.000 euro uitgetrokken.

Voor de Centrumontwikkeling heeft de gemeente het afgelopen jaar tot nu toe geen uitgaven gedaan. Met uitzondering van de gevelverbeteringssubsidie. De reden hiervoor is dat het actieplan voor de binnenstad op dit moment wordt geëvalueerd. Eind dit jaar zullen nieuwe aanbevelingen worden vertaald in gevraagde budgetten. Het budget van 100.000 euro dat niet gebruikt is in 2019 wil de gemeente volgend jaar inzetten. Het verlenen van bouw- en sloopvergunningen heeft de gemeente een extra voordeel van 350.000 euro opgeleverd. Oorzaak is dat meer vergunningen zijn verleend dan verwacht. Echter, er is wel met achterhaalde schattingen gewerkt, waardoor voor de uitvoering meer arbeidskracht nodig is. De extra kosten hiervan bedragen naar verwachting 227.000 euro, zodat uiteindelijk een voordeel van 123.000 euro incidenteel geboekt kan worden in de gemeentelijke begroting.

Een tegenvaller is dat de huurinkomsten van Huize Het Laar 28.000 euro lager uitvallen dan geraamd. Oorzaak is dat door het vertrek van de huurders van de woning en bedrijfsruimte de gemeentelijke havezate leeg is komen te staan. Het college stelt de raad voor pas weer invulling aan Het Laar te geven nadat een op te stellen toekomstvisie op Het Laar klaar is. Voor het opstellen van een Visienota wordt 30.000 euro uitgetrokken. Om te komen tot een door de samenleving breed gedragen visie, zal in het najaar duidelijkheid komen over het proces van totstandkoming van de visie en de betrokken partijen. Opdrachtverstrekking en uitvoering zal dit najaar starten waarbij de kosten in 2020 gemaakt zullen gaan worden.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.