Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Winkelen

Uit Hei en Dennen: Winkelen

Vorige week winkelde ik in Hardenberg. Er moesten rode klapstoeltjes komen, teneinde mijn kleinkinderen een plekje aan de keukentafel te geven. Niet dat zij er op zaten hoor. Tuurlijk niet, dat deden hun ouders. Waarom? De kinderen van resp. 6, 7 en 12 jaar vonden het niet “lekker zitten.”

Ik laat het los, geen stennis over al of niet plezierig zitten. Wat mij enorm verbaasde bij één van de grote woon- en accessoireswinkels was de algehele chaos daar. Ik vermoedde een totale leegverkoop van huishoudelijke- en aanverwante artikelen. Maar, ik twijfelde toch even en stelde de vraag over uitverkoop en/of sluiting van de winkel aan een van de medewerkers. Niet dat je zag dat hij tot het personeel behoorde, maar….. ik had wel degelijk een verkoper te pakken. “Houdt u er mee op, of is dit de nieuwe manier van verkopen”, vroeg ik beleefd, maar met een zweem van ironie.

Verkoper keek gewond naar me op, natuurlijk betrof het hier de nieuwste manier van uitstallen. Met wel degelijk de wens tot verkoop van de diverse producten. “Is het dan niet handiger de bloempotten bij de vazen te zetten, synergie effect? “ Nu kreeg zijn gezicht smartelijke trekken. Weer zo’n oud wijf met verkoopideeën uit het jaar nul. Oké, ik begaf me dus op een betonnen vloer in een giga-ruimte met stellingen her en der waar grote lege metalen boxen stonden.  Nou ja, sommigen bevatten bonte kussens van 5 euro per stuk, of kunststof bloemen en planten met daartussen weer heel aardig porselein. Ik ging het principe begrijpen!

Je verwacht bij binnenkomst niets, maar je raakt nieuwsgierig naar de diepere bedoelingen achter deze kennelijk geregiseerde chaos. Wat een originele vorm van interesse opwekken. En eerlijk waar, je verwacht geen enorme prijzen en laat dat nou nog waar zijn ook. Even verder kijken dan je neus lang is en je komt tot de interessantste hebbedingetjes. Ik ben dan gelijk een kind in een snoepzaak. Het kost niet veel en is toch leuk. Dus als je het zat bent, kun je het naar de Kringloop brengen en heeft iemand anders er ook weer plezier van. Zo zit ik bv met grote soep/koffie/theekommen met een passend ontbijtbordje. Krijg je in gerenommeerde vlotte restaurants ook zo. Winkelen waar je normaal niet zo snel naar toe gaat, er gaat een wereld voor je open. Enige vorm van beleefdheid of service is NIET inbegrepen.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.