Home / / Uit huis en in beweging met Walking Football

Uit huis en in beweging met Walking Football

OMMEN – De bal laag houden en niet mogen rennen, het blijft een uitdaging. Maar verder gaat het prima met het Walking Football in Ommen.

Na de introductie op 4 september is Walking Football op 17 september van start gegaan. Aanvankelijk nog zoekend naar de juiste aanpak maar gaandeweg gaat het steeds beter. De bal in de voet aanspelen en dan meteen weer vrijlopen , continu aanspeelbaar zijn. Hoewel het op zijn Nederlands wandelvoetbal heet zit het na afloop toch in de benen.

De club is begonnen met twaalf deelnemers, maar inmiddels zijn het er achttien. De oudste en zeker niet de minste speler is 79 jaar; de jongste 63. Door het niet mogen rennen is het leeftijdsverschil minder belangrijk. Iedereen kan meedoen. Mensen melden zich spontaan aan of komen eerst een keertje kijken en besluiten dan al snel om de volgende week met sportkleding terug komen om mee te doen. Voor ieder is de eerste maand een proefmaand. Daarna kan men zich definitief aanmelden.

Elke dinsdag om 10 uur verzamelen de spelers zich. Bij een kopje koffie worden de teams ingedeeld. Vooraf worden de spieren wat losgemaakt met een gerichte warming-up en dan spelen maar. 6 tegen 6, met op elk moment de mogelijkheid om te wisselen. Afhankelijk van de beschikbare spelers is het speelveld groter of kleiner. Na afloop douchen en onder het genot van een tweede kopje koffie praten de spelers na over die mooie pass of die blunder. Dan op huis aan. Weer een morgen gezond en gezellig ingevuld. Want dat is het doel. Tenslotte is de leus: uit huis en in beweging.
De club kan nog wel wat aanwas gebruiken. Bij een wat groter aantal worden meer wedstrijdjes naast elkaar gespeeld. Om de contributie hoeft het niet voorbij te gaan; tientje in de maand en daar zit dat eerste kopje koffie bij in.

Zestigplussers die geïnteresseerd zijn om een balletje mee te trappen kunnen contact opnemen via gjjmarsman@outlook.com. Eerst een keertje komen kijken kan natuurlijk ook. De groep verzamelt elke dinsdag om 10.00 uur in de kantine van OVC’21.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.