Home / / Toegankelijk spelen voor alle kinderen

Toegankelijk spelen voor alle kinderen

LEMELE – Op de Imminkhoeve in Lemele was vorige week volop aandacht voor toegankelijk spelen voor kinderen. Ruim 60 kinderen van verschillende basisscholen kwamen samen spelen in de toegankelijke speeltuin van de Imminkhoeve. Wethouder Ko Scheele bedankte de Imminkhoeve voor het goede voorbeeld dat ze geeft en benadrukte het belang van toegankelijke speeltuinen.

“Ommen heeft als motto: groen, gastvrij en geïnspireerd. Maar kan iedereen wel genieten van dat mooie groen en zijn we werkelijk gastvrij voor iedereen? In de week van de toegankelijkheid vragen we er aandacht voor dat alle kinderen kunnen spelen. Ook kinderen met een beperking. We willen samenwerken aan toegankelijkheid voor ieder kind in elke speeltuin van Ommen. Vandaag met bijzondere dank aan de Imminkhoeve, die ons daarvoor inspireren!” aldus de wethouder.

Toegankelijk spelen bij de Imminkhoeve

De Imminkhoeve is als vakantieplek gespecialiseerd in vakanties voor iedereen die extra zorg en aandacht nodig heeft. Het park beschikt over een toegankelijke speeltuin voor kinderen met een beperking. Dit is bijzonder, omdat er voor kinderen met een ziekte of handicap maar weinig toegankelijke en veilige speelmogelijkheden zijn. Esther van der Kooij van de Imminkhoeve vatte mooi samen waarom toegankelijke speeltuinen zo belangrijk zijn voor kinderen en ouders: “In speeltuinen ontstaan vriendschappen tussen kinderen en ouders, daar doen beperkingen er niet meer toe. Als kinderen spelen letten ze hier niet meer op en telt iedereen mee.”

De week van de toegankelijkheid

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet dingen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20% van alle mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken, natuurgebieden en speeltuinen. Deze week is daarom de Week van de Toegankelijkheid. De week is bedoeld om te laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen!

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.