Home / / Geslaagde Techniekweek met gastlessen en open dagen

Geslaagde Techniekweek met gastlessen en open dagen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week presenteerde de Industriële Kring Nieuwleusen samen met Ravelin Holding BV, de Techniekweek voor de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Nieuwleusen. Diverse bedrijven uit Nieuwleusen gaven een gastles op school en stelden hun deuren open om een dagdeel te komen kijken, te leren en iets te maken.

Het gemaakte item kon op de afsluitavond worden opgehaald. De groepen 7 en 8 kregen de opdracht een flyer en een poster ter promotie van Nieuwleusen te maken. De opdracht voor de groepen 6 was het maken van iets creatiefs met slooponderdelen ten behoeve van herbestemming.

Groep 8 van Obs De Tweemaster uit Nieuwleusen ging samen met leerkracht Gerda de Jong afgelopen donderdagochtend op bezoek bij chaletbouw ARCABO op het industrieterrein in Nieuwleusen. Daar werd een rondleiding verzorgd door Mark de Bakker, hoofd bedrijfsbureau. Hij liet de leerlingen zien hoe het bedrijf met een groot team van vakspecialisten, al ruim twintig jaar werkt aan de realisatie van diverse chalets.

Getoond werd hoe de ontwerpen en het produceren van de chalets in een nauwkeurig afgemeten productieproces, tot stand komen. Voor en na de rondleiding gingen de leerlingen van Obs de Tweemaster zelf aan de slag. Zij konden aan de hand van een tekening zelf hun chalet in elkaar zetten. Dat gebeurde met veel enthousiasme door onder andere Jayden, Daan en Lars. Oordopjes in en timmeren/lijmen maar. Het resultaat mocht er zijn. “Ja, heel erg leuk om te doen”, was hun reactie. ‘s Avonds mochten de ouders, broertjes en zusjes komen en kon het werkstuk mee naar huis genomen worden.

Mark de Bakker van chaletbouw ARCABO gaf leerlingen van Obs de Tweemaster een rondleiding door het bedrijf (Foto: Evert Jan Goos)

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.