Home / / Krishnamurti-Fietstocht vanuit Ommen

Krishnamurti-Fietstocht vanuit Ommen

OMMEN – Op zondag 20 oktober wordt opnieuw een Krishnamurti-Fietstocht van circa 15 kilometer gemaakt. Deze voert langs de plekken die nog steeds herinneren aan de aanwezigheid van Krishnamurti in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

De Sterkampen, die toen rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde. Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden (inter)nationale Sterkampgangers één van de belangrijkste spirituele centra van de wereld was.

In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti ‘Waarheid is een land zonder paden’ uitgesproken. Tijdens de fietstocht wordt ook een bezoek gebracht aan de nieuwe Krishnamurti-expositie in het informatiecentrum van Natuurlijk Ommen.

De theosofie en Krishnamurti hadden destijds een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen. Mondriaan, De Bazel, Brinkman en Van der Vlugt (Van Nelle-fabriek) en Viruly zijn onlosmakelijk aan deze periode verbonden. Een fietstocht dus met een mix van natuur, cultuur en historie door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids ‘Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden’.

Aanvang 13.00 uur. Start- en eindpunt: NS-station Ommen. Deelnamekosten zijn 5 euro. Neem voor aanmelding en/of informatie contact op via info@krishnamurti-in-ommen.nl of 0528-370424.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.