Home / / Stamtafel over tuinen in Dalfsen; groen of beton

Stamtafel over tuinen in Dalfsen; groen of beton

DALFSEN – Op vrijdagavond 11 oktober houden de verenigingen Vrienden van Dalfsen en Groen Gebogen samen een gezellige en leerzame stamtafel in de Trefkoele + Panoramazaal (eerste verdieping). Het thema van deze bijeenkomst is de klimaatverandering die merkbaar oprukt naar onze eigen leefomgeving.

Het wordt warmer en droger in onze zomers met soms heftige hoosbuien. Hoe gaan we om met de klimaatverandering? Hoe kunnen we stappen zetten om onze eigen omgeving aan te passen, zodat we straks een stootje kunnen hebben? Hoe gaan we onze tuin aanpassen naar het nieuwe klimaat.

Ja we weten het: het gaat slecht met de natuur en de biodiversiteit in Nederland, niet alleen door het klimaat, vooral op het platteland en als gevolg van toenemende bebouwing. Daarom wordt een bijdrage aan natuur in het stedelijk en ander bebouwd gebied steeds belangrijker. Dat kan goed samengaan met klimaatdoelstellingen.

Een mogelijkheid wordt geboden door de Operatie Steenbreek; een landelijke stichting die zich beijvert voor meer groen en minder verhardingsmateriaal in tuinen. Deze stichting is de laatste jaren sterk gegroeid en heeft steeds meer succes. Oprichters waren aan aantal groene organisaties, nu zijn vele gemeenten toegetreden, waaronder ook Dalfsen. Ook hoveniersorganisaties tonen inmiddels interesse.

De centrale boodschap van Operatie Steenbreek is: Wees zuinig op onze bodemstructuur en op het grondwater. De bodem vormt een voedselketen met enorm veel soorten diertjes, die weer van belang zijn voor vliegende insecten, die weer gegeten worden door vogels etc. Inleiders bij deze Stamtafel zijn Thomas Klomp (adviseur water- en klimaatadaptatie) en Betty van Leeuwen (biologe). Aanvang: 20.00 uur.

Foto: Pixabay

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.