Home / / Spoom start seizoen met reis om de wereld

Spoom start seizoen met reis om de wereld

DALFSEN – Voor dit seizoen staat allereerst een optreden gepland op zondagmiddag 20 oktober in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Dit optreden in De Stoomfabriek staat helemaal in het teken van een reis om de wereld in 80 minuten. Bij de aftrap van het theaterseizoen in Dalfsen, welke plaatsvond op zaterdag 28 september, heeft Spoom in De Stoomfabriek vast een voorproefje van de reis om de wereld laten zien. Na dit concert gaat Salonorkest Spoom aan het werk om kerstconcerten te verzorgen in de woonzorgcentra in de regio van Dalfsen.

Reis om de wereld

Wat weten we eigenlijk over ons eigen land en wat weten we van andere landen? Om een antwoord op die vraag te vinden, neemt Salonorkest Spoom de luisteraars mee op reis naar landen in Europa en daarbuiten. De reis start in Holland en eindigt daar weer. Tijdens de reis wordt de luisteraar verwend met liederen, tango’s, foxtrots en walsen van over de hele wereld. Beelden omlijsten de muziek.

Nieuw repertoire

Na het optreden in De Stoomfabriek in Dalfsen, gaat Spoom zich richten op een nieuw programma dat vooral uit tango’s zal bestaan, die dan weer eens door strijkers, dan weer eens door blazers, dan weer eens door het voltallige orkest ten gehore zullen worden gebracht. Een boeiend programma wordt het, ook hier weer: voor het oor én voor het oog.

Live is leuker

Op dinerdansants, op feesten en recepties speelt Salonorkest Spoom vooral dansmuziek, vrolijke muziek van wals, foxtrot tot tango, muziek waarop stijldansen mogelijk is. Jij vraagt, wij draaien (spelen).

Violisten en trompettisten: opgelet!

We spelen salonmuziek uit de jaren 1900-1950: lichte en vrolijke muziek, om naar te luisteren of om op te dansen. Op dit moment zijn we vooral op zoek naar een of meer violisten en een trompettist. Maar ook voor andere instrumenten is aanvulling welkom. Bij twijfel: kom gewoon eens een avond met ons meespelen. We repeteren wekelijks op de dinsdagavond in De Trefkoele+ in Dalfsen.

Meer weten?

Bij Marlies van Lent, contactpersoon optredens van Spoom, kan meer informatie opgevraagd worden. Zij is bereikbaar via 06 53 57 31 19. Kijk ook eens op de website van het orkest, www.salonorkestspoom.nl, of op de facebookpagina van Spoom. Mailen kan ook: info@salonorkestspoom.nl.

Lees ook

Zonneweide aan de Vecht brandschoon dankzij team Energy

OMMEN – Wie zaterdag over de Hessel Mulertbrug kuierde of fietste heeft ze wellicht gezien. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.