Home / / Lampie: SOS

Lampie: SOS

Het was grijs en miezerig. Mijn gemoed sloot perfect aan bij het sombere weer. Daar zat ik dan. In Utrecht op het hoofdkantoor van de NS. Omringd door vreemden.

De persoon die de vergadering moest bijwonen werd ziek. Ik had de bedenkelijke eer hem te mogen vervangen. Ga niet graag de IJssel over. Nou ja, de koffie bracht troost. Mijn buurman kwam uit Eindhoven en zocht contact. Hij begon over PEC Zwolle. Beroerd slecht voetbal. Ik haalde de schouders op. PEC interesseert me geen ene reet.

O nee, ho, ho, ik hou van voetbal. Wil best keuvelen om de tijd te doden, maar buiten de arbeid, heb ik niets met Zwolle. Of met PEC. Ben wel voetbalfanaat. OVC ’21?

De brave borst uit het zuiden schudde zijn hoofd. Nee…, nee…, nooit van gehoord. Uit Ommen? Ja, dat kende hij wel! Ergens in de vorige eeuw stond hij er op de camping. De Koeksebelt? Vlakbij het centrum? Aan de Vecht? Nee. Meer in het bos. Het was een eindje fietsen naar het dorp. Stad, verbeterde ik. Stad met dorpse allure! Hij kon niet op de naam komen. De Besthmenerberg misschien? Bingo! Klopt, rotnaam om te onthouden.

De spoorlijn, de brandtoren en een gedenkkruis, diepte hij uit zijn grijze massa. We werden weer naar binnen geroepen en dat betekende ‘einde keuveltje’. Jammer, ik had wellicht zijn enthousiasme voor het Vechtdal, en Ommen in het bijzonder, opnieuw kunnen aanwakkeren. Waar zie je zulke fraaie vakantielocaties?

Burgermeester Hans Vroomen mocht een tijdje terug het klimparadijs op het betreffende vakantiepark openen. Die eer is hem gegund, maar het was toepasselijker geweest raadslid annex nepsocialist Gerrit de Jonge voor dit klusje te vragen. Ja…, nepsocialist. Gerrit heeft twee huizen, een op het park en een in De Dante, en dan ben je per definitie geen socialist. Dit terzijde.

Waar was ik gebleven? O ja, iets meer bombarie tijdens de opening van die apenkooi had niet misstaan. Oké Gerrit, helm op en hup, naar boven. Nu weet ik dat ons raadslid lijdt aan hoogtevrees. Doen we tussen de middag een ommetje, dan durft hij vanaf de hoge brug amper naar de treinen beneden ons te loeren.

Eh…, loeren vanaf de hoge brug? Ach, die ligt zo op onze route. We hebben een half uur pauze, maar de wandelronde duurt een klein uur. De vertraging wordt mij in de schoenen geschoven. Omdat ik met mijn heupprothese geen tempo kan maken. Onzin.

Maar goed, Gerrit dus. Had hem wel willen zien bibberen daar op gelijke hoogte met de dennentoppen. Als een demente orang-oetan hangend in dat klimrek. En dan een acute aanval van hoogtevrees. Jongens, bel de brandweer! “Met commandant Pluim? Hoezo De Jonge durft niet naar beneden? Wat nou SOS? Lijkt me geen noodgeval. Als hij er na het weekend nog hangt komen we wel even langs. Hoor ik niets, dan ga ik er van uit dat het goed is gekomen. Ja, ook prettig weekend. Inderdaad. jammer dat ze storm en regen verwachten zaterdag en zondag.”

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.